Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σοβαρά προβλήματα στο «Αγία Ολγα»

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Αγία Ολγα», το οποίο βρίσκεται σε μια εργατική περιοχή (Ν. Ιωνία) και προσπαθεί να εξυπηρετήσει περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους, ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου. Κατήγγειλε ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, οι δαπάνες μισθοδοσίας είναι στραγγισμένες και οφείλονται στο προσωπικό υπερωρίες και νυχτερινά. Ζήτησε δε γενικότερα να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση και να σταματήσει η δίωξη της Δημόσιας Υγείας, που έχει φτάσει στα όρια της κτηνωδίας και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρηματικά μαγαζιά.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση που περιγράφεται στην Ερώτηση δεν είναι αυτή που επικρατεί στη χώρα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι ο Ν. Παπακωνσταντίνου «αντιστρέφει τα γεγονότα». Εριξε τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις και είπε ότι γίνονται προσπάθειες να μαζευτούν οι σπατάλες, κάτι που στην πράξη σημαίνει άγριες περικοπές στις δαπάνες Υγείας. Κατά τον υφυπουργό, τα κενά στα νοσοκομεία συμπληρώνονται και γίνονται προσλήψεις, ενώ στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα έχουν παγώσει. Ειδικά για το «Αγία Ολγα» παραδέχθηκε ότι είναι απλήρωτες οι εφημερίες του Αυγούστου και ανέφερε ότι σε 10 μέρες θα γίνει η εξόφληση, ενώ όπως είπε η πληρωμή των εφημεριών θα γίνεται ανά 3μηνο.

Ο Ν. Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε την κατευθυνόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιδεινώσει τις παροχές Υγείας, αφού όπως είπε έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί οι δαπάνες για τις λειτουργικές ανάγκες των νοσοκομείων. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, ότι το 85% των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων προέρχεται από πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ η κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε προσωπικό γίνεται με χαμηλούς ρυθμούς. Στην κατεύθυνση της επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων επιβλήθηκε το εισιτήριο των 3 ευρώ στα νοσοκομεία σαν μέθοδος εσόδων τους, ενώ έχουν παραχωρηθεί υπηρεσίες όπως η φύλαξη και η καθαριότητα σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται και οι δαπάνες. Ολα τα παραπάνω, κατέληξε, δείχνουν ότι η κυβέρνηση μέσω της αυτονόμησης των νοσοκομείων προωθεί τη σύζευξή τους με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με επιβάρυνση πάντα των ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ