Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ»
Με αγώνα πληρώθηκαν δεδουλευμένα μηνών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αγωνιστική παρέμβαση του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Πάτρας και της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», καθώς η εταιρεία καθαρισμού με την επωνυμία «ΥΑΔΕΣ» υποχρεώθηκε να πληρώσει τα δεδουλευμένα Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και το επίδομα αδείας που χρωστούσε στις καθαρίστριες του νοσοκομείου. Μάλιστα, δεσμεύτηκε πως δε θα προχωρήσει σε καμία απόλυση, παίρνοντας έτσι πίσω τις απειλές που είχε εκστομίσει τις προηγούμενες μέρες προς τις εργαζόμενες που ζητούσαν να πληρωθούν τα μεροκάματά τους.

Να σημειώσουμε ότι από προχτθές οι καθαρίστριες βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους έχοντας στο πλευρό τους και τις δύο μέρες του αγώνα τους τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στάση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγ. Αντρέα» Κώστα Πετρόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και του Βασίλη Χατζηλάμπρου, μέλος της διοίκησης του σωματείου, γνωστό στέλεχος της ΚΟΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των απλήρωτων εργατριών.

Η διοίκηση του σωματείου, αφενός, δε δέχεται να τις εγγράψουν στο σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου, αφετέρου, όταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έθεσαν θέμα για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ των εργαζομένων με στόχο να υποστηριχθεί ο δίκαιος αγώνας των απλήρωτων εργατριών για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αρνήθηκε να το συγκαλέσει.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά «για τον κ. Πετρόπουλο και την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο νοσοκομείο κάτι τέτοιο κρίνεται λογικό αφού έχουν στηρίξει την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του νοσοκομείου ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νομιμοποιούσε τα δουλεμπορικά γραφεία». Καταλήγοντας θέτει το ερώτημα: «Ο κ. Χατζηλάμπρου τόσο καιρό δεν γνώριζε τι γινόταν στο χώρο δουλειάς του; 'Η συνειδητά έκανε την πάπια για να μη χαλάσει ο δεσμός που έχει συνάψει η ΚΟΕ με το ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ