Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα ανήγγειλε η Τεχεράνη

TEXEΡΑΝΗ.--

Τον εντοπισμό ενός νέου πετρελαϊκού κοιτάσματος, υποθαλασσίου, ανακοίνωσαν, χτες, τα ιρανικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται εντός των ιρανικών χωρικών υδάτων στον Κόλπο. Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, που επικαλούνται πληροφορίες από το ιρανικό υπουργείο Πετρελαίου, το κοίτασμα εκτιμάται ότι περιέχει περί τα 34 δισ. βαρέλια αργού πετρελαίου και θα διεξαχθούν σύντομα περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθούν οι ποσότητες των αποθεμάτων αλλά και οι ενδεχόμενοι τρόποι εξόρυξής του.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά έναν άλλο σημαντικό τομέα, αυτόν του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, την άποψη ότι η εμφάνιση του ηλεκτρονικού «σκουληκιού» Stuxnet στους υπολογιστές των ηλεκτρονικών συστημάτων των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων πιθανότατα ήταν ο λόγος της καθυστέρησης της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου διατύπωσε πρώην αξιωματούχος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Ο Ολι Χάινονεν, υποδιευθυντής της ΔΕΑΕ μέχρι τον περασμένο Αύγουστο και αρμόδιος για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εξέφρασε τη συγκεκριμένη εκτίμηση, αποφεύγοντας, όμως, επισταμένα να υιοθετήσει την οποιαδήποτε άποψη για το πώς το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίστηκε. Αυτό που υπογράμμισε είναι ότι το ηλεκτρονικό σύστημα, οι υπολογιστές και οι φυγοκεντρητές του Ιράν «γενικώς δεν είναι σε καλή κατάσταση».

  • Την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας μιας νεοναζιστικής, αντι-εβραϊκής ιστοσελίδας ενέκρινε το ιρανικό υπουργείο Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης την ίδια στιγμή που απαγορεύει τη λειτουργία 5 εκατομμυρίων άλλων ηλεκτρονικών διευθύνσεων που θεωρεί «επικίνδυνες» για το ιρανικό κοινό. Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις και εντός του καθεστώτος της Τεχεράνης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ