Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Προεκλογικές καταγγελίες

KΑΪΡΟ.--

Σε σειρά καταγγελιών που υποσκάπτουν την ίδια τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή, προχώρησαν, χτες, σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της οργάνωσης των «Αδελφών Μουσουλμάνων». Οι Μουχάμαντ Μούρσι και Σαγιάντ αλ Κατάτνι, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αδελφών, κατήγγειλαν αιφνιδιαστικές καταργήσεις εκλογικών τμημάτων, μετακινήσεις υποψηφίων της αντιπολίτευσης από περιοχή σε περιοχή και περίπου 2.000 συλλήψεις οπαδών και μελών τους τα τελευταία 24ωρα. Επισήμαναν ότι ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό «δεν γίνονται εκλογές και η νοθεία έχει αρχίσει πριν καν ανοίξουν οι κάλπες».

Οι γενικότερες καταγγελίες τους επιβεβαιώνονται και από ανεξάρτητες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις αρχές να σταματήσουν αυτού του είδους τις ενέργειες, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό υποσκάπτεται το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Η αιγυπτιακή ηγεσία, από την άλλη, υποστήριξε ότι αντέδρασε στη χρήση της θρησκείας ως πολιτικού επιχειρήματος, αιτιολογία που έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα όχι μόνο κατά των «Αδελφών Μουσουλμάνων» αλλά και άλλων ανεπιθύμητων της αντιπολίτευσης.

Θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» έχουν τεθεί εκτός νόμου και οι υποψήφιοί τους συμμετέχουν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι. Με τον τρόπο αυτό, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχαν κερδίσει το 1/5 των εδρών. Από την άλλη, το κυβερνών κόμμα του Προέδρου Μουμπάρακ βρίσκεται στην εξουσία, με νύχια και με δόντια, περισσότερο από 30 χρόνια, εξαντλώντας κάθε περιθώριο καταστολής που του δίνεται από την εφαρμογή νομικού καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ