Τρίτη 23 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Στο προσκήνιο και πάλι το πυρηνικό πρόγραμμα της ΛΔ Κορέας

ΣΕΟΥΛ.--

«Δεν είναι ούτε έκπληξη ούτε συνιστά κρίση» η αποκάλυψη ότι η ΛΔ Κορέας έχει σημειώσει «ταχεία πρόοδο» στον εμπλουτισμό ουρανίου αλλά «δυσάρεστη πρόκληση», δήλωσε χτες ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος στη ΛΔ Κορέας, Στίβεν Μπόσγουορθ, μετά τη συνάντησή του με τον Νοτιοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών, Κιμ Σουνγκ-Χουάν, χτες, στη Σεούλ, με αφορμή τη δημοσίευση έκθεσης του Αμερικανού επιστήμονα Σίγκφριντ Χέκερ στους «Κυριακάτικους Τάιμς της Ν. Υόρκης». Ο Χέκερ ισχυρίζεται ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στη ΛΔ Κορέας οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι του έδειξαν ένα εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου με πάνω από 1.000 συσκευές φυγοκέντρησης.

Πάντως, ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός λέγοντας ότι αναμένει «περισσότερες πληροφορίες και αναλύσεις σε σχέση με το τι είναι στην πραγματικότητα» το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη ΛΔ Κορέας έχει ξεκινήσει από χτες νέα περιοδεία στη Νότια Κορέα, στη ΛΔ Κορέας, στην Ιαπωνία και την Κίνα με υποτιθέμενο στόχο την αναβίωση των εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για τον τερματισμό των πυρηνικών όπλων στην Κορεατική Χερσόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ