Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»
«Ιερή οργή» για τους αγώνες των εργαζομένων

Την οργή της διοίκησης του Γηροκομείου «Αγιος Στυλιανός» (ανήκει στην Εκκλησία) προκάλεσαν οι αγώνες των εργαζομένων του ιδρύματος, αλλά και η αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη» (23.10.2010) για το τσεκούρι στους μισθούς καθώς αποφάσισε περικοπές 40% απ' την 1.10.2010, ενώ δεν έδινε και το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας.

Ετσι, λοιπόν, με ανακοινώσεις προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που με τον αγώνα τους κατάφεραν να αποτρέψουν τις περικοπές των μισθών και να πάρουν - έστω καθυστερημένα - το επίδομα της άδειας. Στις ανακοινώσεις αποκαλύπτεται ότι πίσω απ' τη φιλανθρωπία κρύβεται το αδυσώπητο πρόσωπο της εργοδοσίας, αφού η Πρόνοια αποκτά χαρακτήρα επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ούτε λίγο ούτε πολύ η διοίκηση του Ιδρύματος σε μια ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει αχαριστία έναντι του Ιδρύματος τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων «έναντι εκείνων που εθελοντικά κοπίασαν και κοπιάζουν για να παίρνετε εσείς το μισθό σας».

Σε άλλη ανακοίνωση - «απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης"» - προς τους εργαζόμενους η διοίκηση του Ιδρύματος αποκαλύπτεται: «Μετά την καταγγελία στην Αρχιεπισκοπή, προχωρήσατε και στη δημοσίευση στον "Ριζοσπάστη", για να δικαιωθήτε».

Χαρακτηρίζει ψέμα το δημοσίευμα για τη μείωση των μισθών κατά 40%, με το επιχείρημα ότι ήταν πρόταση που δεν τελεσιδίκησε. Ο λόγος βέβαια δεν ήταν οι ...αγαθές προθέσεις της διοίκησης, αλλά η αντίσταση και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να την αποκρούσουν.

Επίσης χαρακτηρίζει ψέμα την επισήμανση της εφημερίδας μας ότι η αγορά οικοπέδου για νέο γηροκομείο επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητα της Εκκλησίας. «Θέλομε να αναγείρωμε ένα νέο νοσοκομείο για γέροντες, με σκοπό όχι να κερδοσκοπήσωμε, αλλά να ανακουφίσωμε τον ανθρώπινο πόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σε πολλές εποχές - όπως και σήμερα - η ανακούφιση του πόνου ήταν το επιχείρημα για τη συγκάλυψη απάνθρωπων επιδιώξεων.

Και χάνοντας την ψυχραιμία της η διοίκηση του Ιδρύματος εκτρέπεται σε ύβρεις: «Δεν ντρέπεστε; Ερωτώ: Στα χρόνια που εργάζεσθε στο Γηροκομείο, πότε σας στερήσαμε έστω και ένα μέρος από τις αποδοχές σας;». Εκφράζεται δηλαδή ως γνήσια εργοδοσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ