Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΟΣ
Κινητοποίηση συντονισμού την Τρίτη

Κοινή δράση για τις άγριες περικοπές που κάνει η κυβέρνηση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τα εκρηκτικά προβλήματα που βιώνουν οι ασφαλισμένοι και φαρμακοποιοί, αναλαμβάνουν το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών της Χίου. Στα πλαίσια αυτά έχει οριστεί η Τρίτη 30 Νοέμβρη ως μέρα κινητοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων και των φαρμακοποιών της Χίου, με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 11 π.μ στην πλατεία Βουνακίου.

Απ' τις αρχές του Νοέμβρη οι φαρμακοποιοί της Χίου έχουν προχωρήσει στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, πιέζοντας για να εξοφληθούν τα συσσωρευμένα χρέη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) απ' το Μάρτη. Ετσι, οι οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν απ' την τσέπη τους για τα φάρμακα που χρειάζονται. «Τα προβλήματα της μη χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει είναι ιδιαίτερα οξυμένα στις ευπαθείς ομάδες και τους χρόνια πάσχοντες (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς), που αδυνατούν να πληρώσουν τα ακριβά φάρμακα για την υγεία τους», επισημαίνουν σε κοινή επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας και τα κόμματα της Βουλής το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος των Φαρμακοποιών Χίου.

Στη σχετική συνεδρίαση που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος για το εκρηκτικό αυτό πρόβλημα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πρότειναν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων και κινητοποίησης στο παράρτημα Χίου του ΟΠΑΔ. Στον αντίποδα η πλειοψηφία που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ επιχείρησε να περιορίσει την όποια διαμαρτυρία στο να εκδοθεί απλά ...μια σκληρή ανακοίνωση για το θέμα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ