Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εκτεταμένες νοθείες καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις

Σε εκτεταμένες νοθείες και σωρεία παρατυπιών όσον αφορά τους εκλεγμένους αντιπροσώπους από τα σωματεία προβαίνει η ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα. Τις παραπάνω πρακτικές, που υπονομεύουν τη βούληση των εργαζομένων, αποκάλυψαν και κατήγγειλαν στη χτεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση οι ταξικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αναφέρθηκαν πρώτα από όλα στις διαπιστωμένες ελλείψεις στα πρακτικά εκλογών πρωτοβάθμιων σωματείων (πατρώνυμο, μητρώο κ.ά.) που έβαζαν εμπόδια στον έλεγχο αφήνοντας ανοιχτό το περιθώριο για αλλοίωση των πραγματικών συσχετισμών. Οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη λίστα των αντιπροσώπων περιέλαβαν παράνομα ακόμη και αντιπροσώπους που έχουν συνταξιοδοτηθεί εδώ και χρόνια και δεν ανήκουν οργανικά στα σωματεία από τα οποία φαίνεται ότι εκλέγονται. Σε μια σειρά δε πρωτοβάθμια πανηπειρωτικά σωματεία οι εκλογές δεν έγιναν με ξεχωριστά ψηφοδέλτια (για σωματείο, το αντίστοιχο Εργατικό Κέντρο, την Ομοσπονδία), με αποτέλεσμα να υπάρχουν διπλοψηφίες, να συμμετέχουν δηλαδή αντιπρόσωποι που έχουν ξαναψηφίσει σε άλλα Εργατικά Κέντρα της Ηπείρου. Η καραμπινάτη νοθεία που καταγγέλθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιλάμβανε ακόμη εικονικές εκλογές όπου οι υπογραφές των υποτιθέμενων ψηφισάντων σε σωματείο προστέθηκαν 15 μέρες μετά την αναφερόμενη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Γι' αυτό το όργιο νοθείας και τη σωρεία παρατυπιών, που αλλοιώνουν την πραγματική σύνθεση των αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ απαίτησαν η χτεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση να πάρει θέση για τη μη νομιμοποίηση των συγκεκριμένων αντιπροσώπων. Παρά την αποδεδειγμένη νοθεία οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ ενέκριναν τη νομιμοποίηση των παράνομων αντιπροσώπων. Πολύτιμη βοήθεια έσπευσαν να δώσουν οι αριστεριστές, που δε βγήκαν ανοιχτά να το καταγγείλουν και προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση κάνοντας λόγο για σύσταση επιτροπής και έλεγχο των παρατυπιών από τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ