Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαζική η συμμετοχή στη συνέλευση

Η ανάγκη να δυναμώσει ο ταξικός χαρακτήρας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, ώστε να δυναμώσουν οι εργάτες του κλάδου και οι αγώνες τους, αναδείχτηκε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου που έγινε προχτές το βράδυ στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η μαζική συμμετοχή των μεταλλεργατών στη συνέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ οι ίδιοι, με την έγκριση του απολογισμού και προγραμματισμού δράσης της ταξικής τους διοίκησης, συνολικά τις ψηφοφορίες τους στη διάρκεια της συνέλευσης, αλλά και τα αποτελέσματα για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, έδωσαν και την πρώτη κατάλληλη απάντηση, στο κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο που συγκρότησαν απροκάλυπτα οι άλλες παρατάξεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού. ΠΑΣΚΕ και ένας ακόμα συνδυασμός «λάστιχο» που χωράει από εργοδοτικούς μέχρι αυτοαποκαλούμενους «αριστερούς» και άλλα συνονθυλεύματα, κατέβασαν «κοινούς» υποψήφιους για την Εφορευτική και προσπάθησαν να παραβιάσουν το καταστατικό, προκειμένου, να φέρουν τους συσχετισμούς στα μέτρα των εργοδοτών, της κυβέρνησης, της αντιλαϊκής πολιτικής.

Από τις 5 θέσεις της Εφορευτικής, τις 2 κατέλαβε αυτό το «μέτωπο». Τις 3 θέσεις της Εφορευτικής οι μεταλλεργάτες τις έδωσαν στον ταξικό συνδυασμό της Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών (ΑΕΜ), συσπειρωμένος στο ΠΑΜΕ, δίνοντας έτσι και το στίγμα των διαθέσεών τους.

Τη γενική συνέλευση «άνοιξε» ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο οποίος παρουσίασε τον πλούσιο αγωνιστικό απολογισμό της διοίκησης, τις κατακτήσεις που κατάφερε να αποσπάσει ο κλάδος μέσα από την ταξική του πάλη, κόντρα στην επίθεση των εργοδοτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Κατέθεσε συντριπτικά στοιχεία για το πώς εκφράζεται η αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική στον κλάδο τους, όπως στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου η ανεργία ξεπερνάει το 80%, ενώ οι εφοπλιστές ενισχύονται με τη συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με 5 δισ. για να κατασκευάσουν πλοία στην Κίνα. «Την ίδια ώρα, οι οικογένειες μεταλλεργατών υποφέρουν από την εξαθλίωση και από πάνω τιμωρούνται με την απαγόρευση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» όπως είπε! Εδωσε το σύνθημα για την κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους του κλάδου μετάλλου της ναυπηγικής βιομηχανίας, με όλους τους εργαζόμενους, με τους μικρούς ΕΒΕ, για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη ανάπτυξη που θα υποτάσσεται στις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ