Κυριακή 28 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να παρθούν μέτρα για τη λειτουργία τους

Μέτρα για να συνεχιστεί η λειτουργία εθνικών κολυμβητηρίων που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητούν με σχετική τους Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Καλαντίδου, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με καταγγελίες ερασιτεχνικών σωματείων κολύμβησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κλείνουν κολυμβητήρια που υπάγονται στη ΓΓΑ (Παπαστράτειο, Αγιος Κοσμάς, Ποσειδώνιο και Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης) καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο χρέος στις εταιρείες προμήθειας πετρελαίου και φυσικού αερίου και δεν υπάρχουν οι ανάλογοι κρατικοί πόροι για να συντηρηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, υπάρχει το φαινόμενο οι διοικήσεις των κολυμβητηρίων να ζητούν υπέρογκα ποσά από τα σωματεία για την ενοικίαση του χώρου, με αποτέλεσμα το κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων να μεταφέρεται στις τσέπες των οικογενειών των αθλητών (Παπαστράτειο 2.100 ευρώ μηνιαίως).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση και τι μέτρα θα πάρει για την εξασφάλιση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων με χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ