Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Απαγγελία κατηγοριών για λαθρεμπόριο όπλων

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Δικαστήριο της Νιγηρίας απήγγειλε χτες κατηγορίες έναντι ενός Ιρανού και τριών Νιγηριανών για λαθρεμπόριο όπλων σχετικά με την πρόσφατη κατάσχεση μεγάλου φορτίου όπλων και πυρομαχικών σε λιμάνι του Λάγος στο νότιο τμήμα της χώρας.

Στον Ιρανό Αζέμ Αγκχατζάνι απαγγέλθηκε η κατηγορία για απόπειρα εισαγωγής παράνομων όπλων στη Νιγηρία με πρόθεση την αποστολή τους στη γειτονική Γκάμπια. Οι άλλοι τρεις Νιγηριανοί κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι για το ίδιο κατηγορητήριο, αλλά μόνον ο ένας εξ αυτών εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η υπεράσπιση των τεσσάρων ζήτησε την προσωρινή απελευθέρωσή τους κατόπιν χρηματικής εγγύησης, αλλά οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα, επικαλούμενοι «λόγους μεγάλης εθνικής σημασίας με διεθνείς επιπτώσεις». Αποφάσισαν, μάλιστα, τη συνέχιση της κράτησής τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας των κρατικών αρχών στην πρωτεύουσα Αμπούτζα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί έρευνα των αρμόδιων αρχών που παραμένει σε εξέλιξη.

Η Νιγηρία κατήγγειλε το Ιράν στον ΟΗΕ, κατηγορώντας το πως βρίσκεται πίσω από την παράνομη αποστολή 13 κοντέινερ με διαφόρων τύπων όπλα και πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται από το στρατό από τον περασμένο Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ