Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Αλλαγή σκηνικού

Οι νίκες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού δημιούργησαν ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας. Το ίδιο όμως συνέβη, με την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής, λόγω ήττας ή νίκης και στα υπόλοιπα «επίπεδα». Η διαφορά των οποίων μεταξύ τους (μέση - ζώνη υποβιβασμού είναι ελάχιστη). Για μια ακόμα φορά έγιναν αρκετές διαιτητικές και παραγοντικές «ομορφιές» σε διάφορα γήπεδα.

Στο ΟΑΚΑ θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για το «δίκαιο της αδικίας». Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος της ΑΕΚ (όχι όμως το ίδιο ψυχωμένος και παθιασμένος) αλλά ηττήθηκε δίκαια. Μοιάζει οξύμωρο αλλά δεν είναι. Γιατί - τελικά - οι φιλοξενούμενοι δεν έστειλαν τη μπάλα στο πλεχτό, οι γηπεδούχοι το έκαναν. Και στο ποδόσφαιρο κερδίζει όποιος σκοράρει...

Απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τα την διάρκεια του παιχνιδιού (καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο) και μετά τη λήξη (είσοδος στο γήπεδο και χειροδικίες), όπως και η χειρονομία του Χολέμπας λίγο πριν μπει στη φυσούνα. Οικτρή και η συμπεριφορά παραγόντων και από τις δύο ομάδες που με επίσημες δηλώσεις (Μώραλης, Αδαμίδης) ή διαρροές («κύκλοι» ανέφεραν) «άναψαν φιτίλια». Επίσης, κανά δύο ανθρώπων από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο που μετά το γκολ μάζεψαν τις μπάλες. Μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι - με τέτοιες συμπεριφορές - πρώτιστα προσβάλλουν την ιστορία της ίδιας της ομάδας τους. Και η «δικαιολογία» τα ίδια κάνουν και οι άλλοι, δεν τους απαλλάσσει κατ' ελάχιστο.

Ο Σισέ (ξανα)πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στην κορυφή. Με δύο δικά του γκολ οι «πράσινοι» κέρδισαν στην Κέρκυρα και πλέον μοιράζονται την πρωτιά με τον Ολυμπιακό. Απ' όλα είχε η αναμέτρηση στο Βόλο (γκολ, αποβολές, διαμαρτυρίες, σασπένς) εκτός από νικητή. Ετσι η Καβάλα απέκτησε συγκάτοικο (ΑΕΚ) στην 3η θέση και οι γηπεδούχοι κλώτσησαν την ευκαιρία να ανέβουν στην 5η.

Σημαντικό διπλό για τον Ατρόμητο μέσα στην Τούμπα, επί του ΠΑΟΚ που «αντέγραψε» τον Ολυμπιακό. Σε δύο δόσεις έγινε η αναμέτρηση στις Σέρρες. Ξεκίνησε Σάββατο (διακόπηκε λόγω ομίχλης) και τελείωσε Κυριακή. Οτι έγινε πριν (γκολ γηπεδούχων) δεν άλλαξε μετά. Νίκες - ανάσα για Εργοτέλη, Πανιώνιο και Ξάνθη. Για τη Λάρισα η ήττα από τους Κρήτες, αφ' ενός την έστειλε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αφ' ετέρου τον Παπακώστα εκτός ομάδας (απολύθηκε χθες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ