Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Δρομολογούν την κατάργηση του «δασικού» επιδόματος

Το αίτημα των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα να τους καταβληθεί το λεγόμενο «δασικό επίδομα» - καθώς και όσα επιδόματα οφείλονται - μετέφερε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ε. Οθωνας, μίλησε για «πρωτοφανή δημοσιονομική δυσκολία» και είπε ότι «το δασικό επίδομα δεν είναι θεσμοθετημένο, είναι απλά μια οικονομική επιβράβευση του προσωπικού» σημειώνοντας ότι σχετίζεται με την επιχειρησιακή δραστηριότητα. Οσον αφορά τα οδοιπορικά σημείωσε πως «απαιτείται ένα χρονικό διάστημα για την εκκαθάριση» αναφέροντας ότι «έχει πλήρως ικανοποιηθεί».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα ο Γ. Γκιόκας, επισήμανε ότι «παραμένει η εκκρεμότητα δυο επιδομάτων (σ.σ. δασικό επίδομα, επικουρικά) που αν περικοπούν αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό χτύπημα» για τους εργαζόμενους. Σημείωσε ότι «έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται» ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση «θέτει υπό αμφισβήτηση ένα σημαντικό οικονομικό βοήθημα» το οποίο «αναπληρώνει σε ένα μέρος την αμοιβή τους για την υπερ-εργασία που προσφέρουν τους καλοκαιρινούς μήνες». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως ο συσχετισμός του δασικού επιδόματος με την επιχειρησιακή δραστηριότητα «ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του δασικού επιδόματος, ή για τη μετατροπή του σε ένα πριμ που θα είναι αμφίβολο», την ίδια στιγμή που υπάρχουν «υπέρμετρες απαιτήσεις και αρμοδιότητες που ανέλαβε το Πυροσβεστικό Σώμα με τη δασοπυρόσβεση», οι οποίες «γίνονται ολοένα μεγαλύτερες λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα». Τέλος, επισήμανε ότι η επερχόμενη περικοπή «εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ