Τρίτη 30 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΣΙΝΑΟΥ.-- Με καταμετρημένο το 91,1% των ψήφων το Κόμμα Κομμουνιστών της Μολδαβίας φαίνεται να προηγείται με το 41,2% των ψήφων, στη συνέχεια έρχονται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με το 28%, οι Δημοκράτες με το 13,2% και οι Φιλελεύθεροι με το 8,8%. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα όπου η συμμετοχή κυμάνθηκε κοντά στο 60%.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Ενισχυμένο βγήκε από τις δημοτικές εκλογές της Σλοβακίας το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Smer-SD» του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο. Η συμμετοχή έφτάσε το 49,69%, οι υποψήφιοι του κόμματος «Smer-SD» κέρδισαν τέσσερις από τις οκτώ συνολικά περιφερειακές πρωτεύουσες της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ - KANKOYN.-- Ξεκίνησαν χτες στο Κανκούν του Μεξικού οι εργασίες της δεκαπενθήμερης Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές, με αμυδρές έως ισχνότατες τις πιθανότητες για την επίτευξη μίας διεθνούς συμφωνίας που θα οδηγεί στη θέσπιση συγκεκριμένων ορίων μείωσης των εκπομπών που εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, λόγω των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ.-- Το εθνικιστικό κόμμα της Καταλωνίας «Σύγκλιση και Ενότητα» (CiU) συγκέντρωσε τις 62 από τις διαθέσιμες 135 διαθέσιμες έδρες στο περιφερειακό Κοινοβούλιο, ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα μόλις τις 28. Η συμμετοχή κυμάνθηκε κοντά στο 60%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ