Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λυσσάνε γιατί ζορίζονται

Ανακοίνωση για λογαριασμό της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών ανέλαβε να βγάλει χτες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στην οποία καταδικάζει τη ματαίωση του αντεργατικού παζαριού ζητώντας «σοβαρότητα και υπευθυνότητα». Μάλιστα, η ανακοίνωση κάνει λόγο για «ενότητα και πάλη», ξεκαθαρίζοντας πόσο θα ενταθεί η προσπάθεια των συμβιβασμένων πλειοψηφιών να σύρουν τους εργάτες στο άρμα της υποταγής. Αλλωστε πρόκειται για τους ίδιους που «κοπιάζουν» ώστε να μην κινείται φύλλο στους χώρους δουλειάς (σ.σ. φτάνοντας στο σημείο να καταγγέλλουν ως παράνομους όσους εργαζόμενους απεργούν χωρίς την έγκρισή τους!) κι όταν κάτι «κινείται» αυτό να στηρίζει είτε την κυβέρνηση είτε την εργοδοσία.

«

Η παρουσία και η παρέμβαση θα δυσκόλευε ή θα ακύρωνε αρκετές απ' τις παράλογες και αντεργατικές προτάσεις» ισχυρίζεται η ΓΣΕΕ. Μα η πρότασή της είναι ακριβώς η ίδια με της κυβέρνησης και κάποιων εργοδοτικών ενώσεων: Να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις κατά περίπτωση και για να διαφυλαχθούν - τάχα - οι θέσεις εργασίας. Αλήθεια, ποιο αντεργατικό μέτρο - είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ - δε φέρει τη σφραγίδα της ΓΣΕΕ; Γι' αυτό «ενοχλούνται» τόσο απ' την ύπαρξη και δράση του ΠΑΜΕ: γιατί τους ξεμπροστιάζει. Γι' αυτό κι ο Γ. Παναγόπουλος έφτασε να πει σε χτεσινοβραδινό δελτίο πως οι ταξικές δυνάμεις «λειτουργούν υπέρ της τρόϊκας και των απαράδεκτων αξιώσεών της»: γιατί είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην καθυπόταξη των εργατών.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του καλεί την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, «τα συνεταιράκια του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, να πήγαιναν σε ένα εργοστάσιο που οι εργαζόμενοι πληρώνονται είτε με την ΕΓΣΣΕ, είτε κάτω απ' αυτή. Εκεί να κατήγγειλαν το ΠΑΜΕ ότι μπλοκάρει τη συνάντηση που στόχο είχε να συμφωνηθούν οι προϋποθέσεις ώστε με νόμο να καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις και η ΕΓΣΣΕ». «Θα συνεχίσουν, γιατί είναι ορκισμένοι υπηρέτες της πλουτοκρατίας, εχθροί των εργαζομένων και των αγώνων τους, όμως δεν είναι ανίκητοι» λέει και καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. «Να δημιουργηθούν απεργιακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς. Να εκφραστεί πιο μαζικά η αντίθεση στα άθλια σχέδιά τους».


Ε.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ