Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΣΕ
Ολοι αύριο στην Ομόνοια

Ενταγμένη στην προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας η αυριανή κινητοποίηση. Ζητούμενο να ριζώσει η λαϊκή οργάνωση παντού

Ολοι αύριο στην Ομόνοια. Την ώρα που η κυβέρνηση μαζί με όλα τα επιτελεία της πλουτοκρατίας σχεδιάζει την αντιλαϊκή κλιμάκωση, εμείς ανταμώνουμε ξανά με το ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., υψώνουμε τη φωνή και τη δράση μας ενάντια στα σχέδια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κλιμακώνουμε τη δράση μας για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, με στόχο να ριζώσει η λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολειά, παντού.

Αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί και στη Θεσσαλονίκη αύριο, στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια στιγμή, οι πολύμορφες παρεμβάσεις που δυναμώνουν καθημερινά σε κλάδους και χώρους δουλειάς για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, επιδιώκουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργάτες να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί της αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στην πολιτική ΔΝΤ - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Η απεργία εντάσσεται άλλωστε στη συνολική πάλη για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας απ' την εξαθλίωση, για την οποία ξετυλίγουν δράση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ. Ετσι, μεταξύ άλλων:

  • Σήμερα Τετάρτη:

- Στις 11 π.μ. σε σύσκεψη στα γραφεία του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλεί η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση.

- Στις 12 το μεσημέρι, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και το Συνδικάτο της Αττικής προχωρούν σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, με θέμα τα προβλήματα των μεταναστών.

- Στις 7 μ.μ., τα τοπικά παραρτήματα των Συνδικάτων Οικοδόμων και Κλωστοϋφαντουργών στο 5ο-6ο διαμέρισμα, μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Πατησίων - Ριζούπολης της ΟΓΕ, πραγματοποιούν σύσκεψη στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252).

  • Αύριο Πέμπτη, σε πλατιά σύσκεψη καλεί η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, στις 8 μ.μ., στην πίσω αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων.
  • Μεθαύριο Παρασκευή, πλατιά σύσκεψη διοργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξανθίππειον», στις 7 μ.μ..
  • Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καλεί σε σύσκεψη για πανελλαδικό συντονισμό όλα τα σωματεία - μέλη της σε σύσκεψη την Κυριακή. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).

Με το βλέμμα στραμμένο στη μαζικοποίηση των ταξικών αγώνων συνεχίζεται άλλωστε και η μάχη των αρχαιρεσιών που δίνουν τα ταξικά συνδικάτα σε μια σειρά χώρους:

  • Ετσι, ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται μεθαύριο οι εκλογές στο Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι από το πρωί μπορούν να ψηφίζουν σε εργασιακούς χώρους του κλάδου και τα απογεύματα από τις 6 έως τις 8 στο γραφείο του Συνδικάτου στον 6ο όροφο του ΕΚΘ.
  • Ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Η ψηφοφορία γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά τις καθημερινές από τις 5μ.μ.-8μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ