Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
Καλωσορίσματα και διχογνωμίες

Προκλητικός απέναντι στο λαό, ο ΛΑ.Ο.Σ., απ' τους πρώτους που έσπευσαν να καλωσορίσουν τον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, είχε χτες το θράσος να εγκαλέσει το ΚΚΕ για την απόφασή του να απέχει από τη συζήτηση με τον επικεφαλής του ΔΝΤ στη Βουλή και να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα παλλαϊκά συλλαλητήρια των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ. Ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. διέγνωσε ότι «στα δύσκολα η αριστερά την κάνει πάντα με ελαφρά πηδηματάκια», ζητώντας επί της ουσίας από το λαό να στρώσει χαλί στο σύμμαχο της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε χτες να μην πάρει μέρος στη συζήτηση στη Βουλή, διαμαρτυρόμενη, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, για την υποβάθμιση της Βουλής, μετά και «το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του Μαΐου», της οποίας η κυβέρνηση «ανοίγει διάπλατα τις πόρτες προκειμένου να μας κάνουν διάλεξη οι επιτηρητές μας». Ωστόσο, ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη διαφωνία του στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», λέγοντας «προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να παραστούμε».

Πρόθυμη να ακούσει τον Ντ. Στρος Καν δήλωσε η «Δημοκρατική Αριστερά» (ΔΗΜΑΡ), η οποία εκπροσωπήθηκε στη συζήτηση απ' τον βουλευτή της Ν. Τσούκαλη. Χτες, ο Φ. Κουβέλης επέκρινε την κυβέρνηση επειδή δεν επιδίωξε η «στήριξη» να προέλθει αποκλειστικά απ' την ΕΕ, «όπου και ανήκει» η Ελλάδα, αποκρύπτοντας πως η ΕΕ συμμετέχει στο μηχανισμό δανειοδότησης και πως ήταν και δικής της στρατηγική επιλογή η συμμετοχή του συνεταίρου ΔΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ