Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Σε ενιαίο μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους κάλεσε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, Στ. Λάμπρου, που βρέθηκε χτες στο πλευρό των απεργών

Στο πλευρό των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, που σήμερα βρίσκονται στη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, διεκδικώντας, ανάμεσα σε άλλα, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την καταβολή δεδουλευμένων τους, βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, Στέλιος Λάμπρου.

Ο σύμβουλος του ΚΚΕ επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του δήμου, στην Ιερά Οδό, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στα αιτήματά τους. Κάτι που έκαναν εμπράκτως οι σύμβουλοι του ΚΚΕ, και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κατέθεσαν πρόταση να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, με μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Ο Στέλιος Λάμπρου συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Σωματείου καθαριότητας με την επωνυμία «Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων» και μέλη του Σωματείου Οδηγών, στα οποία εξέφρασε τη συμπαράσταση των συμβούλων του ΚΚΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε ενιαίο μέτωπο μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων υπηρεσιών και οργανισμών του δήμου. Επισήμανε, τέλος, τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής για το ζήτημα των συμβασιούχων, για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές δεδουλευμένων, αλλά και τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εφάρμοσαν το θεσμό των συμβασιούχων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Συγκεκριμένα, οφείλονται κυριακάτικα, υπερωρίες και νυχτερινά για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, στους μόνιμους και τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Οι ταξικές δυνάμεις, το «Εργατικό Δήμου Αθήνας», καλούν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμιά απόλυση. Ακόμα απαιτούν να δοθούν άμεσα οι χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται στους εργαζόμενους. Καταγγέλλουν ότι σημειώνονται πλήθος εργατικών «ατυχημάτων» και απαιτούν τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Σήμερα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ