Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κανείς να μην πληρώνει για την Υγεία

Να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις του κλάδου με στόχο να δυναμώσει η πάλη για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, με περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ στα δημόσια νοσοκομεία, με αφορμή και την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 11 π.μ. Σ' αυτή την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε κλιμάκωση των αγώνων για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.

Επίσης, προτάσσουν ως αιτήματα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τέλος, διεκδικούν καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία, οι εισφορές για τον κλάδο Υγείας και τα νοσήλια των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία.

Την υπεράσπιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών εξυπηρετεί και η πρωτοπόρα δράση που επιδιώκουν να αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις με στόχο ο ίδιος ο λαός να οργανωθεί και να κάνει δική του υπόθεση την πάλη για υπηρεσίες και δομές Υγείας που θα προστατεύουν τα δικά του συμφέροντα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζονται και οι παρεμβάσεις σε πόλεις και χωριά, όπως αυτή που οργανώνουν σήμερα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η «Λαϊκή Σπείρωση» στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας. Αντίστοιχη παρέμβαση είχε γίνει και πριν βροντοφωνάζοντας: «ΟΧΙ στους νέους τοπικούς φόρους, ΟΧΙ στο χαράτσι των τριών ευρώ στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. ΟΧΙ στις πληρωμές για τις εργαστηριακές εξετάσεις. Η Υγεία είναι αγαθό όχι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ