Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις - κάλεσμα στην απεργία

Πολύμορφη δραστηριότητα των δυνάμεων του ΜΑΣ για τα δικαιώματα των φοιτητών και των σπουδαστών, ενάντια στο νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία, στις 15 Δεκέμβρη

Από την κινητοποίηση του ΜΑΣ μαζί με τους μαθητές την 1η Δεκέμβρη
Από την κινητοποίηση του ΜΑΣ μαζί με τους μαθητές την 1η Δεκέμβρη
Συνεχίζουν τη δράση τους, μπροστά και στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), ενώ παράλληλα προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και για το δικαίωμα των φοιτητών και των σπουδαστών στη σίτιση, στη στέγαση και στη μετακίνηση. Οι Επιτροπές Αγώνα θα καλέσουν σε γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις ετών, μαθημάτων, εργαστηρίων για αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

Τις επόμενες μέρες, στην Αθήνα, θα γίνει κινητοποίηση από τις Επιτροπές Αγώνα Νομικής και Πολιτικού Τμήματος για τη στέγαση, ενώ την Πέμπτη οι Επιτροπές Αγώνα Φαρμακευτικής, Γεωλογικού και Φυσικού θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση για τη μετακίνηση. Την επόμενη βδομάδα οι Επιτροπές Αγώνα Ιστορικού Αρχαιολογικού και Μουσικού θα κάνουν κινητοποίηση για τη σίτιση, ενώ η Επιτροπή Αγώνα Πληροφορικής, στην ΑΣΟΕΕ, θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Γραφείο Διασύνδεσης.

Στην Πάτρα οι Επιτροπές Αγώνα έχουν ανακοινώσει πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών, μέχρι την παραμονή της απεργίας, σε σχολές, εργασιακούς χώρους και γειτονιές. Οι εργασιακού χώροι που θα επισκεφτούν οι Επιτροπές Αγώνα έχουν συνάφεια με το αντικείμενο σπουδών τους. Ετσι, για παράδειγμα, οι Επιτροπές Αγώνα παιδαγωγικών και φυσικομαθηματικών σχολών θα κάνουν εξορμήσεις σε φροντιστήρια, οι Επιτροπές Αγώνα Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων στον ΟΤΕ κ.ά., οι Επιτροπές Αγώνα Ιατρικής, Φαρμακευτικής στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο κ.λπ.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ για το νόμο πλαίσιο και οι δυνάμεις του ΜΑΣ έχουν αποφασίσει ολοήμερη δράση στο ίδρυμα.

Να σημειώσουμε ότι η αντιπαράθεση μέσα στα ιδρύματα γύρω από την υπόθεση του νόμου - πλαισίου, εντείνεται. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα του ΜΑΣ για την απεργία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην αντιπαράθεση που διεξάγεται μέσα στις σχολές. Αναλυτικά, το ΜΑΣ σημειώνει:

«Γυρνάμε την πλάτη στα τσιράκια της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές:

Στους μεγαλοκαθηγητές που χρόνια τώρα έχουν πάρει πάνω τους την ιδεολογική στήριξη των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, που είναι εργολάβοι της διάλυσης των επιστημονικών αντικειμένων, προωθητές των επιχειρήσεων στις σχολές.

Στις Συγκλήτους που με τη σύμπνοια των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που τις απαρτίζουν, σηκώνουν τάχα αντίσταση στις δρομολογημένες αλλαγές. Η «αντίθεσή» τους στο ζήτημα της διοίκησης είναι κενό γράμμα αφού δεν αμφισβητούν ούτε στο ελάχιστο την «ανταγωνιστικότητα», την αγορά και τις επιχειρήσεις. Οι όποιες αντιδράσεις τους είναι για να μη χάσουν από τους ξενόφερτους managers τη θεσούλα τους στη διοίκηση των ιδρυμάτων.

Στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις σχολές (ΠΑΣΠ και ΔΑΠ). Είναι με τα μονοπώλια, υλοποιούν την πολιτική τον κομμάτων τους. Δεν είναι ούτε αυτόνομοι ούτε ανεξάρτητοι, πάντα στήριζαν τις αναδιαρθρώσεις. Ο ίδιος ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ που χαρακτήρισε το νόμο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ "casus belli", τώρα τρέχει στο διάλογο με πρόταση φωτοτυπία του νόμου. Τολμούν να μιλούν για διαφάνεια την ώρα που εξαγοράζουν με ρουσφέτια, θέλουν να γλείφουμε και να είμαστε γονατισμένοι σήμερα για μια σημείωση και αύριο για μια δουλειά. Το δήθεν μέτωπο "ενάντια στη Διαμαντοπούλου" κρύβει τις εσωκομματικές τους κόντρες.

Oι ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ που λασπολογούν ενάντια στο ΜΑΣ: Είναι γκεστ σταρ σε όλες τις συγκεντρώσεις των προδοτών των εργατών, των εργατοπατέρων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτών που έκαναν συνάντηση 6 ωρών με τους βιομηχάνους και τα έκαναν πλακάκια για το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Μιλάνε για ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο κίνημα, δηλαδή για το πλήρως εξαρτημένο και ελεγχόμενο από την αστική τάξη και τα αστικά ΜΜΕ. Μιλάνε για χούντα της τρόικας και σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο κυβέρνησης - ΕΕ. Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και εκεί χούντα έχει; Σπέρνουν αυταπάτες ότι το ζήτημα θα λυθεί εάν κρατικοποιηθούν 3-4 τράπεζες ή εάν διαπραγματευτούμε το χρέος (δηλαδή πότε και πόσο θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι). Τώρα που το ΠΑΣΟΚ έκανε επιμήκυνση του χρέους τα μασάνε. Εχουν σφιχταγκαλιάσματα με ΠΑΣΟΚ και μεγαλοκαθηγητές που τους γλείφουν για να φτιάξουν κοινά κείμενα όπως στο ΕΜΠ, στα ΤΕΙ Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Αυτή δεν είναι ενότητα, είναι συντεχνία και διάσπαση».

Κοινό μέτωπο

Το ΜΑΣ υπογραμμίζει: «Επιβάλλεται η κλιμάκωση των αγώνων για να αποκρουστεί η επίθεση. Κοινό μέτωπο εργαζομένων - μικρών μαγαζατόρων - φτωχών αγροτών - γυναικών - νεολαίας για την ανατροπή. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ φτιάχνουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία απαλλαγμένη από μονοπώλια, με τα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία. Μόνο έτσι θα εξασφαλίζεται πλήρης, σταθερή εργασία, θα υπάρχει δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Αγώνας για να μην πτωχεύσει ο λαός. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ