Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σ' ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ: «Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι κατανοεί πως οι Ελληνες έχουν υποστεί σκληρά μέτρα (...) συμπλήρωσε τη δήλωσή του με ακόμη μία φράση: "Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας απαιτεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις". Και εδώ κρύβεται η ουσία (...) οι δανειστές απαιτούν σε χρόνο ρεκόρ - έως τον Ιανουάριο - να προωθηθούν πρωτοφανείς αλλαγές στην ελληνική οικονομία (...) Για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ήδη γνωρίζουμε, προωθείται με γοργούς ρυθμούς από την κυβέρνηση και ίσως μέσα στην εβδομάδα να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Με τους ίδιους ρυθμούς, προωθούνται οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η δραστική μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό, αλλά και τον δημόσιο (μέσω ενιαίου μισθολογίου) τομέα κ.ο.κ. (...) Οσα έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία ως τώρα μάλλον θ' αποτελούν "λεπτομέρειες". Το είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Τομάσο Σκιόπα, χθες (στον Σκάι): "Οι αλλαγές που έρχονται θα είναι πολύ πιο δύσκολες απ' όσες έγιναν..."». (από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ: «Ο "θίασος" που θα εμφανιστεί στην Αθήνα από σήμερα, θα χρησιμοποιήσει τη μέθοδο του καρότου και του μαστίγιου, ώστε τελικά να εγκριθεί μετά την πάροδο τριμήνου η 4η δόση του δανείου. Το καρότο είναι η επιμήκυνση, που πλασάρεται ως κάτι θετικό. Στην ουσία όμως σημαίνει επιπρόσθετα βάρη για τους Ελληνες. Το μαστίγιο είναι όλα όσα θα πρέπει να πράξει η κυβέρνηση, με βάση τις επιταγές της τρόικας εντός τριμήνου. Ολες οι διαρθρωτικές αλλαγές που φέρνουν τα πάνω κάτω από τη μια μέρα στην άλλη». (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: «Δραστικές τομές προωθεί η κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με διαδικασίες - εξπρές. Επιβάλλεται ανώτερο πλαφόν στις αμοιβές. Ενσωματώνονται στις βασικές αποδοχές τα επιδόματα. Καταργούνται μπόνους, υπερωρίες και εκτός έδρας. Υποχρεωτικές οι μετατάξεις. Προστασία των κατώτερων μισθών». (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ)

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ: «Στην αξιοποίηση από ιδιώτες επενδυτές της έκτασης φιλέτου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προχωρά η κυβέρνηση με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων» (το θέμα στα ΝΕΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ