Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Χαστούκι στις μεθοδεύσεις εργοδοσίας και συνδικαλιστικής πλειοψηφίας

Ράπισμα στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για το πέρασμα αντεργατικών σχεδιασμών έδωσε η έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο Σύλλογο Εμπορικής Τράπεζας, το περασμένο Σάββατο.

Στη συνέλευση η πλειοψηφία -ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - πρότειναν στους εργαζόμενους να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία για αλλαγές στον Οργανισμό. Ο Οργανισμός είναι ο κανονισμός προσωπικού που αποτελεί ένα ελάχιστο προστατευτικό πλαίσιο των εργασιακών δικαιωμάτων, της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Στην ίδια πρόταση συμπεριέλαβαν ως «δόλωμα» την ένταξη των 700 νέων εργαζομένων στον Οργανισμό (οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν ήδη ενταχθεί).

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις κατήγγειλαν την πλειοψηφία και κάλεσαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τη δική τους πρόταση - όπως και έγινε - για να μην περάσει καμιά αλλαγή στον Οργανισμό και, ταυτόχρονα, να ενταχθούν άμεσα σε αυτόν οι 700 εργαζόμενοι.

Σε ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις χαιρετίζουν τη στάση των εργαζομένων που γύρισαν την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τους καλούν σε αγώνα για εφαρμογή της απόφασης και για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους, κλαδική ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ