Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη οι πάνω από 60 εργαζόμενοι των σούπερ - μάρκετ «Ατλάντικ» στα Γιάννενα, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία (3 μήνες και επίδομα αδείας) την υπεράσπιση της εργασίας, συνολικά των δικαιωμάτων τους.

Οι εργαζόμενοι με τη στήριξη του ταξικού σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρίσκονται κάθε μέρα μπροστά από τα καταστήματα της αλυσίδας και περιφρουρούν τον αγώνα τους. Στο διάστημα αυτό, οι εργαζόμενοι έβαλαν το ζήτημα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και αναφέρθηκαν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, καθώς τρέχουν υποχρεώσεις (ενοίκια, δάνεια) ζητώντας τη συμπαράσταση με κάθε μέσο και τρόπο. Την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα εξέφρασε ο επικεφαλής της ΝΑΣ Χρήστος Μεντής και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν με γνώμονα τα συμφέροντα της τάξης τους, μαζί με το ΠΑΜΕ ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε σύσταση επιτροπής, ενώ την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και με αυτήν την ταξική γραμμή πάλης που χαράζει στον κλάδο, έχει πρωτοστατήσει μαζί με τους εργαζόμενους σε μια σειρά μάχες όπως στον ΚΑΡΙΠΙΔΗ και στα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη που είχε θετική κατάληξη για τα συμφέροντα των εργαζομένων χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, την εγγραφή τους στο σωματείο.

«Η μόνη απάντηση, σημειώνει, είναι η δυναμική απάντηση, συσπειρωμένοι στο σωματείο. Αυτό που πάντα φόβιζε την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, αυτό είναι το όπλο των εργατών. Ούτε βήμα πίσω από όσα ανήκουν στους εργαζόμενους. Καμιά ανοχή σε διλήμματα, καμιά υποχώρηση σε εκβιασμούς και τρομοκρατία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργοδοσία και κυβέρνηση δεν θα «παίζουν» με την υγεία και τα δικαιώματά μας (2021-04-20 00:00:00.0)
Καταγγελία από τους Εμποροϋπαλλήλους στη Χίο (2015-01-06 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον απεργιακό τους αγώνα (2013-06-06 00:00:00.0)
«Σωματεία»... στην υπηρεσία των εργοδοτών (2013-02-07 00:00:00.0)
Απόλυση τρίτεκνης μητέρας (2012-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ