Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία της

Κλιμακώνουν τη δραστηριότητά τους για την επιτυχία της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις, με περιοδείες, συζητήσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς

Ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουν την πάλη τους μπροστά στη σφοδρότητα της αντιλαϊκής επίθεσης
Ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουν την πάλη τους μπροστά στη σφοδρότητα της αντιλαϊκής επίθεσης
Λίγες μέρες πριν την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε όλους τους χώρους δουλειάς, κλιμακώνουν τη δράση τους. Καθημερινά, με περιοδείες και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, με συζητήσεις εργάτη τον εργάτη, δίνουν το στίγμα, πως δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια αναμονής. Οι εργάτες και οι εργάτριες, δεν μπορούν να μείνουν «θεατές». Αντίθετα, καλούνται να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω. Να συσπειρωθούν σε ταξική κατεύθυνση, δημιουργώντας «πυρήνες» που όχι μόνο θα προετοιμάσουν την απεργία αλλά και συνολικότερα την απάντηση των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα σε κάθε τόπο δουλειάς.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, είναι στην Ομόνοια στις 11 π.μ., στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό (ΗΣΑΠ).

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες να αντιδράσουν οργανωμένα, να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη. Αντίστοιχα, σε συμμετοχή στην απεργία καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καθώς και στην προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Στην απεργία καλεί και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).

Κλιμακώνεται η δραστηριότητα

Τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες κλιμακώνουν τη δράση τους μπροστά στην απεργία. Συγκεκριμένα:

  • Η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, μέχρι και την ημέρα της απεργίας θα συζητήσει με εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς όπως: ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ, ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ, ΛΥΚΟΣ, ΙΡΙΔΑ, ΙΝΤΕΡ-ΤΡΕΠ.
  • Στην TASTY, σε γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία.
  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με εργαζόμενους σε εργασιακούς χώρους όπως ΓΑΒΑΛΑΣ, ΣΤΑΚΟΡ, ΕΥΡΩΚΑΜΠΤΙΚΗ και ΑΝΑΛΚΟ.
  • Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) Συνδικάτο της Αττικής, υλοποιεί ήδη πρόγραμμα μαζικής παρέμβασης στους χώρους δουλειάς. Χτες συζήτησε με εργαζόμενους στην ELITE. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς, όπως: ΚΕΜ, AGULPA, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟ και ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ.
  • Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας με καθημερινή δραστηριότητα, ενημερώνει οικοδόμους σε γιαπιά και εργοτάξια, σε όλη την Ελλάδα.
  • Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καλεί σε σύσκεψη για πανελλαδικό συντονισμό όλα τα σωματεία - μέλη της (αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ - Χαλκοκονδύλη 37).
  • Τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ανωνύμων Εταιρειών, πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση.
  • Σύσκεψη διοργανώνει η παράταξη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση την Τρίτη 14 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί (αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ), για την προετοιμασία και περιφρούρηση της απεργίας σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Καθημερινά γίνονται εξορμήσεις μέσα κι έξω από τα καράβια σε όλα τα στέκια των ναυτεργατών.
  • Στη Φθιώτιδα τη Δευτέρα θα γίνουν περιοδείες στις τράπεζες (Εθνική και Εμπορική) και την Τρίτη στο νοσοκομείο Λαμίας. Στην Εύβοια, περιοδεία στο εργοστάσιο «ΒΕΤ ΑΕ» και εξόρμηση στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ τη Δευτέρα και την Τρίτη περιοδεία στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ