Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αγωνιστικό «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 15 Δεκέμβρη απευθύνει προς τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), η οποία στο κάλεσμά της τονίζει:

«Η μικρομεσαία αγροτιά βιώνει την αγριότητα της πολιτικής του μνημονίου, της κυβέρνησης - τρόικας και ΕΕ», ενώ «αν δεν τους σταματήσουμε τα ακόμη χειρότερα έρχονται με νέους σκληρότερους, πιο αντιλαϊκούς νόμους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή αγρότες, κτηνοτρόφους, μικρούς ψαράδες, εργάτες γης, Ελληνες και μετανάστες, να πάρουν μαζικά μέρος στις κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010. Να ενώσουμε τη φωνή και δράση μας με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους και την ΠΑΣΕΒΕ, τη νεολαία του ΜΑΣ, το γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Διαδηλώνουμε μαχητικά με τα τρακτέρ και τις οικογένειές μας σε όλη την Ελλάδα. Για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αγώνα και πάλης για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Δε φοβόμαστε, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας και δε μας τρομάζει ο κυβερνητικός αυταρχισμός, με τις δικαστικές διώξεις παραμονές της πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στους αγωνιστές της αγροτιάς και στελέχη της ΠΑΣΥ. Για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας. Αυτά μας πεισμώνουν πιο πολύ.

Εχουμε τη δύναμη μέσα από το κοινό μέτωπο και αγωνιστική δράση για να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή και ανελέητη κυβερνητική επίθεση, αφού μέσα σε ένα χρόνο μετράμε επιπλέον φόρους, αυξήσεις, χαράτσια στο πενιχρό αγροτικό εισόδημα.

  • 67% αυξήθηκαν οι εισφορές μας στον ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη. Ταυτόχρονα, στον προϋπολογισμό 2011 μειώνονται οι κρατικοί πόροι στον ΟΓΑ κατά 350 εκατ. ευρώ.
  • Αυξάνονται δραστικά οι εισφορές μας στον ΕΛΓΑ για αγροτική ασφάλιση, ενώ μειώνονται οι πόροι το 2011 κατά 42,25% στον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Βαρύ χαράτσι για την ανανέωση των αδειών των γεωτρήσεων.
  • Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και στο πετρέλαιο, αλλά και του ΦΠΑ από το 9% στο 13% στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Νέα αύξηση κατά 14,5% των επιτοκίων χορήγησης της ΑΤΕ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, όπου συμπεριλαμβάνονται και κρατικοσυνεταιριστικές (Δωδώνη, ΕΛΒΙΖ, Βιομηχανία Ζάχαρης), τα τελευταία στηρίγματα των αγροτών, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι νέοι φόροι και η ακρίβεια εξασφαλίζουν περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση στους εργαζόμενους, για να προστατευτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ταυτόχρονα οι χαμηλές τιμές παραγωγού, η απούλητη παραγωγή και τα χρέη δημιουργούν και νέα φτώχεια. Πολλές αγροτικές εκμεταλλεύσεις απειλούνται με κατασχέσεις.

Τα βάσανά μας θα ενταθούν με τις προτάσεις της Κομισιόν, για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2013-2020, που στοχεύουν πώς θα διώξουν μια ώρα αρχύτερα τους εναπομείναντες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από το χωράφι και την παραγωγή. Για να μείνουν και να ενισχυθούν οι μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, που ταυτίζεται με τη δική μας καταστροφή.

Καμιά ανοχή και αναμονή στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει ΔΝΤ - ΕΕ - κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Δε θα υποταχτούμε στο ξεκλήρισμά μας.Αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ