Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίνουν απάντηση στον αντιλαϊκό πόλεμο

Στους ρυθμούς της προετοιμασίας της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 15 του Δεκέμβρη κινούνται οι σύλλογοι και οι ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλώντας τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας ο Σύλλογος Γυναικών Παιανίας - Γλυκών Νερών συζήτησε την Παρασκευή με τις εργαζόμενες στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο του Δημαρχείου, αναδεικνύοντας την ανάγκη να απαντήσουν αποφασιστικά στον πόλεμο που τους έχουν κηρύξει. Οι γυναίκες έχουν δει τους τελευταίους μήνες τις αποδοχές τους να μειώνονται και τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότησή τους να αυξάνονται. Η επίθεση δεν έχει τέλος, καθώς επίκειται νέα μείωση στο εισόδημά τους με την περικοπή των επιδομάτων που μέχρι σήμερα αποτελούσαν σημαντικό μέρος των αποδοχών τους. Διάχυτη είναι ανάμεσα στις εργαζόμενες η ανησυχία, μετά τη συνένωση των δύο δήμων (Παιανίας και Γλυκών Νερών) για το ενδεχόμενο απολύσεων, ενώ για κάποιες η ανεργία είναι απλά θέμα χρόνου αφού απασχολούνται στο δήμο με 8μηνες και 12μηνες συμβάσεις. Καθημερινά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους ακόμα και να ανταποκριθούν στα έξοδα για την Παιδεία και τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας. Είναι ενδεικτικό ότι τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, όπως τονίζουν όσες έχουν μικρά παιδιά, φτάνουν μέχρι τα 150 ευρώ το μήνα.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ κάλεσαν τις εργαζόμενες να οργανωθούν στο σωματείο τους, να γίνουν μέλη του Συλλόγου Γυναικών, να δώσουν τη μάχη μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα. Να πάρουν κι αυτές θέση στην κοινωνική συμμαχία που έχουν συγκροτήσει το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΠΑΣΥ και να συμβάλουν να στηθούν μετερίζια αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, για να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης και τα κρατικά χρέη, για να πληρώσουν τα μονοπώλια, για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιορτές για τα παιδιά (2016-12-14 00:00:00.0)
Βιβλιοπαρουσιάσεις (2015-05-23 00:00:00.0)
Βιβλιοπαρουσιάσεις (2015-05-21 00:00:00.0)
Διακοπή νερού (2003-12-17 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟικές αντιπολεμικές εκδηλώσεις (1999-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ