Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλούσιος απολογισμός

Παρουσιάζοντας τον πλούσιο απολογισμό της απερχόμενης Διοίκησης, την τριετία που μεσολάβησε από το 11ο μέχρι το 12ο Συνέδριο, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης, αφού αναφέρθηκε, συγκεκριμένα σε όσα έγιναν, σημείωσε: Με την προβολή της ηρωικής και τιμημένης ιστορίας μας προσπαθήσαμε να κάνουμε γνωστά στις νεότερες γενιές, όχι μόνον τα ιστορικά γεγονότα, αλλά και τα ιδανικά και τα οράματα των αγώνων μας, της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σήμερα, ο εχθρός του λαού είναι ο ίδιος. Ο χιτλεροφασίστας αντικαταστάθηκε από τον Αγγλοαμερικάνο ιμπεριαλιστή που φοράει απλά άλλο ρούχο: Του ΔΝΤ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της Τρόικας κ.λπ. Πρέπει, λοιπόν, να δείξουμε τη διαχρονική αξία της Αντίστασης. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Γι' αυτό και συνεχίζουμε τον αγώνα πλάι στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, που ήταν ο οργανωτής, καθοδηγητής και βασικός αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Και, σήμερα, συνεχίζει οργανωτής και μπροστάρης στους λαϊκούς αγώνες για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού που κατακρεουργούνται από τους Συνεταίρους της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των στηριγμάτων του καπιταλιστικού συστήματος.

Συνεχίζοντας, παρακάτω, ο Χρ. Τσιντζιλώνης τον απολογισμό και αναφερόμενος στο οργανωτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο στάδιο αυτό όπου, για λόγους βιολογικούς, οι αντιστασιακοί «φεύγουν» είτε δεν μπορούν να προσφέρουν λόγω γηρατειών, θα επισημάνει: Σε όλα σχεδόν τα παραρτήματά μας έχουν, ήδη, ενταχθεί νεότεροι αγωνιστές και αγωνίστριες, απόγονοι των αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ, φίλοι και φίλες που ασπάζονται την ιδέα της Αντίστασης με τη διαχρονική της έννοια και συμφωνούν με το Καταστατικό και τους σκοπούς της Ενωσής μας. Ομως, δεν καταφέραμε να εντάξουμε όλα τα μέλη των οργανώσεων που ενοποιήθηκαν. Δεν εντάχθηκαν όλα τα μέλη του Συλλόγου Απογόνων, δεν εντάχθηκαν, επίσης, όλοι οι επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες που αποτελούν ένα αξιόλογο δυναμικό. Ετσι, τονίστηκε, στο επόμενο διάστημα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των συναγωνιστών για την ένταξη και αξιοποίηση όλων των μελών των οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στον ενιαίο φορέα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Για να διασφαλίσουμε τη δυναμική συνέχιση της δράσης μας για τα ιδανικά της Αντίστασης μαζί με το λαό στο πλευρό του ΚΚΕ.

Ο απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ, ομόφωνα, εγκρίθηκαν και η «Πολιτική Διακήρυξη του 12ου Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ» και η «Απόφαση του 12ου Συνεδρίου», στις οποίες θα αναφερθούμε σε επόμενο ρεπορτάζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε κόντρα στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό (2016-09-28 00:00:00.0)
«Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες ΕΑΜ και ΔΣΕ» (2013-11-27 00:00:00.0)
Τίμησε την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας (2012-10-13 00:00:00.0)
Ηρωίδες μπροστά στο θάνατο, ινδάλματα στη ζωή (2010-09-30 00:00:00.0)
Τιμή στην Αντίσταση με κόκκινη ψήφο (2009-09-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1997-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ