Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δηλώνει έτοιμη για λύση ή για κρίση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ._

«Ετοιμη» για όλα δηλώνει η Τουρκία όσον αφορά το Κυπριακό, σύμφωνα με τον διαπραγματευτή της Αγκυρας στην ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε κυπριακή εφημερίδα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Αγκυρα είναι «έτοιμη για τη μεγάλη λύση, έτοιμη για μη λύση και έτοιμη για μία μεγάλη κρίση», προσθέτοντας ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ δεν περνάει από την Κύπρο. Υποστήριξε ακόμα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στην Κυπριακή Δημοκρατία, εάν η ΕΕ «τηρούσε τις δεσμεύσεις της» και ξεκινούσε απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα, αναγνωρίζοντας εμμέσως δηλαδή το ψευδοκράτος.

Την ίδια ώρα σε δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Βολκάν γίνεται αναφορά σε «μυστική δημοσκόπηση», από το Τμήμα της Αποστολής καλών υπηρεσιών του ΟΗΕ για την Κύπρο, στην οποία σημειώνεται ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων υποστηρίζει λύση στη βάση «ενός κράτους, ενός λαού, μίας κυριαρχίας και συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς την παρουσία του τουρκικού στρατού», ενώ η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων επιθυμεί «λύση δύο κρατών, δύο λαών και δύο κυριαρχιών, θεωρώντας ιδανική λύση την αναγνώριση του ψευδοκράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ