Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις

ΝΤΑΚΑ.--

Ενισχύεται το κύμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στον τομέα της βιομηχανίας ιματισμού, στο Μπαγκλαντές, μετά το θάνατο τεσσάρων απεργών την Κυριακή από αστυνομικά πυρά, με τις διαδηλώσεις να εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι στον τομέα ιματισμού, απεργούν διεκδικώντας να εφαρμοστεί και στα εργοστάσια που απασχολούνται οι ίδιοι η κατώτερη εθνική συλλογική σύμβαση των 45 δολαρίων το μήνα, που θα σημάνει αύξηση 80% στους μισθούς τους. Η απόφαση εφαρμόζεται σε όλους τους άλλους τομείς πλην της βιομηχανίας ένδυσης.

Στο Μπαγκλαντές λειτουργούν χιλιάδες εργοστάσια ιματισμού, που προμηθεύουν πολλές δυτικές εταιρείες ένδυσης, λόγω των εξευτελιστικών αμοιβών, που εκμηδενίζουν το κόστος παραγωγής, ενώ άθλιες είναι και οι συνθήκες δουλειάς, με τα εργοστάσια να απασχολούν κυρίως γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι παραμένουν δεμένοι στις θέσεις τους, για να μη μετακινούνται και να αποδίδουν το μέγιστο των δυνάμεών τους.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Μπαγκλαντές κατηγορούν τους απεργούς για ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, απαιτώντας από την κυβέρνηση να καταστείλει «αποφασιστικά» τις κινητοποιήσεις προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ