Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΠΑ
Εντάχθηκαν 10 έργα υποδομής

Δρόμους, αεροδρόμια και σιδηροδρομικές γραμμές για το μεγάλο κεφάλαιο προωθεί η κυβέρνηση, με το αρμόδιο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να δηλώνει, με χτεσινή ανακοίνωσή του, ότι 10 μεγάλα έργα υποδομών, προϋπολογισμού άνω των 50 εκατ. ευρώ το καθένα και συνολικά 4,65 δισ. ευρώ, βρίσκονται σε κατάσταση αποδοχής από την ΕΕ για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για έργα αρμοδιότητας των υπουργείων Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Ενδεικτικά, μεταξύ αυτών είναι και η αποπεράτωση του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, προϋπολογισμού 2,27 δισ. ευρώ.

Πέρα από την ουσία, της προώθησης των έργων, το υπουργείο δε χάνει την ευκαιρία να διατυμπανίσει τη συμμόρφωσή του και με τους όρους του μνημονίου, επισημαίνοντας ότι ικανοποιείται και ο όρος του μνημονίου για υποβολή 10 μεγάλων έργων, ανά έτος, στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ