Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΑ ΑΕ
Διαγωνισμοί για Σκοτίνα και μαρίνα Βουλιαγμένης

Εντατικά εργάζεται η ΕΤΑ ΑΕ για την παράδοση τουριστικών υποδομών στους ιδιώτες, προκηρύσσοντας αυτή τη φορά τους διαγωνισμούς για την έκταση στη Σκοτίνα Πιερίας, στην οποία βρίσκεται και το μεγάλο κάμπινγκ, και για τη μαρίνα Βουλιαγμένης.

Για το «Κτήμα Σκάλας Σκοτίνας Πιερίας», ο διεθνής διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ύστερα από προεπιλογή, για την «αξιοποίηση» του ακινήτου με σύμβαση διάρκειας 60 ετών! Αντί για το κάμπινγκ, που έδινε τη δυνατότητα οικονομικού και καλού τουρισμού στις λαϊκές οικογένειες, η ΕΤΑ ΑΕ επιδιώκει να αναπτυχθεί στην περιοχή ξενοδοχείο 4 αστέρων «τουλάχιστον 250 κλινών» με τις συνακόλουθες εγκαταστάσεις «υψηλών προδιαγραφών». Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 17 του Φλεβάρη.

Αντίστοιχη είναι η διαγωνιστική διαδικασία και για την μαρίνα Βουλιαγμένης, με τη διάρκεια της σύμβασης να ορίζεται στα 40 χρόνια. Οπως σημειώνει η ΕΤΑ, «αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και πλέον προνομιακούς τουριστικούς λιμένες της Ελλάδας, προσφέροντας στους χρήστες του υψηλά επίπεδα ιδιωτικότητας, ενώ αποτελεί προτιμητέο τόπο ελλιμενισμού μεγάλων σκαφών (megayachts)». Μάλιστα, εγγυάται και τα κέρδη, με έναν τρόπο, δηλώνοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, παρά την ανάπτυξη νέων τουριστικών λιμένων, η ζήτηση για θέσεις ελλιμενισμού υπερβαίνει σταθερά την αντίστοιχη προσφορά». Επισημαίνεται ακόμη ότι ο ανάδοχος «δύναται» να προβεί και σε έργα επέκτασης. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ