Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Εκτός χρηματοδότησης οι μικρές επιχειρήσεις

«Πράσινο φως» και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη σύσταση του «Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» (ΕΤΕΑΝ), έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νέο Ταμείο, που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως η «μετεξέλιξη» του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), στην πραγματικότητα είναι το οριστικό, ακόμα και φραστικά, «κλείσιμο των λογαριασμών», του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης με τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτό, άλλωστε, είχε επιβεβαιώσει και παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, όταν σκιαγραφώντας τις κυβερνητικές προτεραιότητες για την «επανεκκίνηση της οικονομίας», έδωσε με απόλυτα σαφή τρόπο τις στοχεύσεις της που είναι η με κάθε τρόπο στήριξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και τα αδιέξοδα των μικρών και των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, προτεραιότητες τις οποίες εξυπηρετεί και το ΕΤΕΑΝ.

Το Ταμείο θα ξεκινήσει με αρχικό κεφάλαιο ύψους 1,7 δισ. ευρώ που θα προέλθει κατά 1,5 δισ. ευρώ από ομόλογα του Δημοσίου και κατά 212 ευρώ από τα κεφάλαια του ΤΕΜΠΜΕ.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι στόχος του είναι «η προώθηση της συνεπένδυσης ή συμμετοχής σε επενδυτικά ταμεία, σε μέσα χρηματοοικονομικής τεχνικής ή σε επενδυτικά σχήματα στα οποία περιλαμβάνονται σχήματα και συμβάσεις παραχώρησης ή ΣΔΙΤ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ