Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινηματογραφικές επιλογές

Σκηνή από την ταινία «Ενας ιδανικός σύζυγος» του Ολιβερ Πάρκερ
Σκηνή από την ταινία «Ενας ιδανικός σύζυγος» του Ολιβερ Πάρκερ
Την ταινία «Ενας ιδανικός σύζυγος» η οποία διαδραματίζεται στο Λονδίνο, στα τέλη του 19ου αιώνα, προβάλλει η ΕΤ1 τα μεσάνυχτα. Ο σερ Ρόμπερτ Τσίλντερν μοιάζει να τα έχει όλα σ' αυτήν τη ζωή: Λαμπρός νέος πολιτικός, τέλειος και ιδανικός σύζυγος για την πανέμορφη Λαίδη Τσίλτερν. Μαζί με τη σύζυγό του δίνουν την ειδυλλιακή εικόνα ενός ευτυχισμένου ζεύγους, ως τη στιγμή που στο προσκήνιο εμφανίζεται η Λαίδη Σεβελί και απειλεί ν' αποκαλύψει ένα σκοτεινό μυστικό από το παρελθόν του, θέτοντας σε κίνδυνο το γάμο και την καριέρα του άψογου Εγγλέζου, αν εκείνος δεν εισηγηθεί θετικά στη Βουλή για ένα κατασκευαστικό έργο - απάτη, στο οποίο η ίδια έχει επενδύσει χρήματα. Ο φίλος του Σερ Ρόμπερτ, λόρδος Αρθουρ Γκόρινγκ, περιζήτητος εργένης, ένας πραγματικός δανδής, γνωστός και ως «ο μεγαλύτερος χασομέρης του Λονδίνου», ξεπερνά τη συνήθη απάθειά του και προσπαθεί να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Στην ταινία, παραγωγής ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας, παίζουν οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούπερτ Εβερτ, Τζούλιαν Μουρ, Μίνι Ντράιβερ, Τζέρεμι Νόρθαμ. Σκηνοθετεί ο Ολιβερ Πάρκερ.

Στις 21.00 το κανάλι της Βουλής προβάλλει την ταινία Το Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου. Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, στο Νιου Τζέρσεϊ, η Σεσίλια εργάζεται ως σερβιτόρα. Η μόνη της απόδραση από την άθλια ζωή της είναι ο κινηματογράφος. Ο Τομ Μπάξτερ είναι ο κεντρικός ήρωας στην ταινία «Το Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου». Αποφασίζει να δραπετεύσει απ' την ταινία και να μπει στη ζωή της Σεσίλια. Ταινία του Γούντι Αλεν (παραγωγής 1998). Με τους Μία Φάροου, Ντάνι Αϊέλο, Τζεφ Ντάνιελς κ.ά.

Αμέσως μετά, το ίδιο κανάλι προβάλλει το πρώτο από τα δύο επεισόδια της σειράς Οι Μπούντενμπρουκς, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Τόμας Μαν. Ο πατριάρχης των Μούντενμπρουκς απαιτεί από τα τρία παιδιά του να θυσιάσουν την προσωπική τους ευτυχία μπροστά στο συμφέρον της εταιρείας του. Η παρακμή μιας αστικής οικογένειας στη Γερμανία του 1840. Τηλεοπτική σειρά του Χάινριχ Μπρέλερ (παραγωγής 2008). Παίζουν οι Αρμιν Μίλερ - Σταλ, Ιρις Μπέρμπεν, Τζέσικα Σβαρτς, Αουγκουστ Ντιλ, Λέα Μπόσκο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ