Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Νέα παρέμβαση για την επαρκή λειτουργία του

Χτες, με πρωτοβουλία της μαθητικής κοινότητας, της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Αλιμο πραγματοποίησαν χτες Δευτέρα, μέλη της μαθητικής κοινότητας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) ΑμΕΑ Γαλατσίου, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία της σχολής.

Οπως κατήγγειλαν, η σχολή ξεκινάει τη λειτουργία της μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και με σοβαρά προβλήματα και τις ίδιες αν όχι περισσότερες ελλείψεις (κτιριακό, υλικοτεχνική υποδομή κ.τ.λ.) σε σχέση με πέρσι. Επίσης, και φέτος οι αιτήσεις των σπουδαστών γίνονται μέσα σε ελάχιστο χρονικό περιθώριο με πάρα πολλά δικαιολογητικά, που είναι δύσκολο να τα συγκεντρώσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Αν και οι φορείς είχαν ζητήσει με σχετικό υπόμνημα μια βδομάδα νωρίτερα συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για τα συγκεκριμένα ζητήματα, χτες ο διοικητής απουσίαζε και η διευθύντρια του γραφείου του δεν έδωσε καμιά ρητή δέσμευση για την ακριβή μέρα συνάντησης με τον διοικητή, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί του. Οι σπουδαστές και φορείς προειδοποίησαν ότι, αν μέχρι την Πέμπτη, 30 Δεκέμβρη, δεν έχει οριστεί συνάντηση με τον Ηλία Κικίλια, θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο χώρο του ΟΑΕΔ στον Αλιμο (Δωδεκανήσου 8) την Τρίτη 4 Γενάρη 2011 στη 1.00 το μεσημέρι.

Απαιτούν απ' το ΔΣ ΟΑΕΔ να δοθεί παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα χαρτιά τους. Δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο κλείσιμο των τμημάτων για τυφλούς που λειτουργούσαν από πέρσι στο ΚΕΑΤ και στο Φάρο στην Καλλιθέα. Να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων της σχολής και οι απαραίτητες πιστώσεις, για να γίνεται κανονικά η καταβολή των μισθών τους.

Οι φορείς ξεκαθαρίζουν ότι δε θα σταματήσουν να αγωνίζονται για την πλήρη λειτουργία και αναβάθμιση της σχολής, αλλά και για δημόσια και δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση και δουλειά για όλα τα ΑμΕΑ και τους χρονίως πάσχοντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ