Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για μαθητές και νήπια

«Αλλη Διάσταση» τιτλοφορείται η δράση του Εθνικού Θεάτρου στην εκπαίδευση. Πρόκειται για πειραματικές παραστάσεις του σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, των οποίων τα λιτά σκηνικά και κοστούμια μεταφέρονται σε βαλίτσες και προσαρμόζονται στον κάθε χώρο, με αντισυμβατικό τρόπο και για εκπαιδευτικό σκοπό.

Σε σχολεία της Αττικής το Εθνικό Θέατρο παρεμβαίνει στη σχολική διαδικασία με μια ευέλικτη παράσταση αρχαίας τραγωδίας για εφήβους και συγκεκριμένα με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, που θα παίζεται σε σχολεία μέχρι τις 17/4/2011. Μετάφραση Νίκου Παναγιωτόπουλου, σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαριά, σκηνικά - κοστούμια Εδουάρδου Γεωργίου, μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη. Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Τσεκούρα.

«Νερό, νεράκι και γρήγορο αλογάκι» τιτλοφορείται το έργο της Βίλιας Χατζοπούλου, που για δεύτερη χρονιά παίζεται (μέχρι τις 17/4/2011) σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Η διαδραστική παράσταση έχει θέμα το νερό, το πολύτιμο αυτό υγρό στοιχείο που αποτελεί τη βάση για τη ζωή στον πλανήτη μας. Σκηνοθεσία Βίλια Χατζοπούλου. Παίζει η Γεωργία Κατσίρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ