Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 2 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών

Το ναυάγιο της νοτιοκορεατικής κορβέτας «Τσεονάν», στις 26 Μάρτη, και η αιματηρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών Νότιας και ΛΔ Κορέας, στις 23 Νοέμβρη, ήταν αναμφισβήτητα δύο από τα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς που πέρασε για την Κορεατική Χερσόνησο. Ουάσιγκτον και Σεούλ υπέδειξαν ως κύρια υπεύθυνη την Πιονγκγιάνγκ, μολονότι και τα δύο γεγονότα ήταν αποτέλεσμα της επικίνδυνης στρατιωτικής όξυνσης που έχουν επιλέξει να προκαλέσουν οι ΗΠΑ στην περιοχή, προκειμένου να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα τη στρατιωτική παρουσία τους στη Νοτιοανατολική και Βορειοανατολική Ασία «σημαδεύοντας» και την Κίνα.

Τα απανωτά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί (από τις 8 Μάρτη έως τις 31 Δεκέμβρη 2010...), σε αγαστή συνεργασία με την αντιδραστική κυβέρνηση του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Λι Μιουνγκ Μπακ, σε στεριά, αέρα και θάλασσα, το αποδεικνύουν. Ως εκ τούτου, θα συνεχιστεί και μέσα στο 2011 η ένταση, που όσο περνά ο καιρός αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης όχι μόνον ενός ακόμη θερμού επεισοδίου, αλλά ακόμη και μίας σύρραξης - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή και για την παγκόσμια ειρήνη. Η περιοχή αυτή είναι φανερό ότι αποτελεί ένα πεδίο νέας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την Κίνα, που διευρύνει επίσης την επιρροή της στην περιοχή. Ταυτόχρονα, η δήθεν ευαισθησία για το πυρηνικό πρόγραμμα της ΛΔ της Κορέας είναι το πρόσχημα για το γεωστρατηγικό παιχνίδι που διεξάγεται.

Ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν τα χειρότερα και σ' αυτήν την περιοχή είναι να δυναμώσει ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας σε όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ