Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 2 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο αντικομμουνισμός στην Ευρώπη δε θα περάσει!

Κοινή ανακοίνωση 38 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων καταδίκης της νέας πρόκλησης 6 υπουργών Εξωτερικών χωρών της ΕΕ

Με κοινή τους ανακοίνωση, 38 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν την προκλητική και εξοργιστική ενέργεια των υπουργών Εξωτερικών των Βουλγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Τσεχίας να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθιερώσει σε όλη την ΕΕ ποινικές διώξεις σε βάρος όσων δεν αναγνωρίζουν τις καμπάνιες για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ποινικοποίηση των κομμουνιστών και του κομμουνισμού. Στην ανακοίνωση, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνεται:

«Η κυρίαρχη τάξη γνωρίζοντας καλά ότι το καπιταλιστικό σύστημα με τις αγεφύρωτες αντιθέσεις του έχει φτάσει σε αδιέξοδο, εντείνει τις διώξεις, τις απειλές και τα εγκλήματά της. Ο,τι και να κάνει όμως αυτή δεν θα μπορέσει να αποτρέψει τους ακλόνητους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης, και το αναπόφευκτο του να ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να αποτρέψει το δυνάμωμα της οργάνωσης της εργατικής τάξης και της ανάπτυξης της μαζικής πάλης για το σοσιαλισμό και κομμουνισμό».

Τα κόμματα που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση είναι τα εξής: ΚΚ Αζερμπαϊτζάν, ΚΚ Αρμενίας, Κόμμα Εργατών Βελγίου, ΚΚ Βουλγαρίας, Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών, ΚΚ Βρετανίας, Νέο ΚΚ Βρετανίας, Γερμανικό ΚΚ, ΚΚ της Δανίας, ΚΚΕ, ΚΚ Εσθονίας, ΚΚ Ιρλανδίας, ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών, ΚΚ Καζακστάν, ΑΚΕΛ Κύπρου, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, ΚΚ Λευκορωσίας, ΚΚ Λουξεμβούργου, ΚΚ Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ΚΚ Μάλτας, ΚΚ Νορβηγίας, Νέο ΚΚ Ολλανδίας, Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, KK Ουκρανίας, ΚΚ Πορτογαλίας, ΚΚ Πολωνίας, Ρουμανικό ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Ενωση Κομ. Κομμάτων ΚΚΣΕ, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης, ΚΚ Σουηδίας, Κόμμα Σέρβων Κομμουνιστών, ΚΚ Σλοβακίας, ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ Φινλανδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ