Τετάρτη 3 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ
«Αέρας» η Μάντσεστερ

Ολοταχώς για τον τίτλο στην Αγγλία οδεύει η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ

Sportidea

Ολοταχώς για τον τίτλο στην Αγγλία οδεύει η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ
Νίκη τίτλου μπορεί να χαρακτηριστεί η επικράτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 3-1 επί της Τσάρλτον στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής. Με τη νίκη τους αυτή, οι «μπέμπηδες» σε συνδυασμό με την ήττα της δεύτερης Αρσεναλ με 1-0 από την Τσάρλτον, αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στους 11 βαθμούς, κάτι που λιγοστεύει τις ελπίδες των «κανονιέρηδων» για την πρωτιά στο πρωτάθλημα της Αγγλίας.

Οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη, κάτι που φάνηκε από το 2' όταν ο Σόλσκιερ άνοιξε το σκορ. Στο 30' ήταν η σειρά του Γιορκ να διπλασιάσει τα τέρματα των «μπέμπηδων», ενώ ο ίδιος πέτυχε και το τρίτο γκολ στο 57'. Η Γουέστ Χαμ κατάφερε να μειώσει στο 72' με κεφαλιά του Φρεντερίκ Κανουτέ.

Από την άλλη, η Αρσεναλ κατόρθωσε να χάσει από τη συμπολίτισσά της Τσάρλτον, και είδε να σβήνουν τα όποια όνειρα έκανε για τη μείωση της διαφοράς που είχε πάρει η Μάντσεστερ. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Φινλανδός Τζόναθαν Γιόχανσον, φτάνοντας τα εννέα γκολ στη φετινή σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βίβας είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την ομάδα του αν ευστοχούσε σε εκτέλεση πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο Κάιλι. Και σαν να μην έφταναν αυτά για τους «κανονιέρηδες», η νίκη της Σάντερλαντ με 4-1 επί της Ιπσουϊτς την έφερε ισόβαθμη με την ομάδα του Βενγκέρ, ενώ στο χώρο του Τσάμπιονς Λιγκ έχει μπει για τα καλά και η Λίβερπουλ που νίκησε έστω και δύσκολα με 2-1 τη Σαουθάμπτον.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Τσέλσι-Αστον Βίλα 1-0, Κόβεντρι-Μάντσεστερ Σίτι 1-1, Ντέρμπι-Εβερτον 1-0, Λιντς-Μίντλεσμπρο 1-1 Λέστερ-Μπράντφορντ 1-2


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ