Τετάρτη 3 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πίσω από τις φιέστες

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το χώρο της απεργίας πείνας των αγωνιστών της Τουρκίας, στην Καμάρα και παρέδωσε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης με τους Πολιτικούς Κρατούμενους Τουρκίας και Κουρδιστάν 2 δωροεπιταγές συνολικής αξίας 80.000 δρχ. ως συμβολική βοήθεια στον αγώνα των πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων της γείτονος χώρας για ομαλή δημοκρατική ζωή, αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων και σεβασμό των πολιτικών ελευθεριών.

Η συμβολική αυτή ενέργεια, δήλωσε ο γραμματέας του ΕΚΘ, θεόδωρος Κυριακίδης, «έγινε για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο για δημοκρατία και πολιτικές ελευθερίες λαό της Τουρκίας. Ακόμα, για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους ηρωικούς απεργούς πείνας, που παρά τις άγριες επιθέσεις που δέχονται από το καθεστώς της Τουρκίας και τα δεκάδες θύματα, συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερία και πρόοδο».

Εξάλλου, το βράδυ της Κυριακής, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, αποτελούμενη από τους Νίκο Γιαννόπουλο, πρόεδρο, Θεόδωρο Κυριακίδη γ. γραμματέα, Θ. Σιούλη, οργανωτικό γραμματέα και τα μέλη της διοίκησης Χάρη Κουτσουρά, Βασίλη Ρέβα και Δημήτρη Αλιστρατινό, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων και υποδέχτηκαν τον καινούριο χρόνο μαζί με τους εργαζόμενους του Κέντρου Ελέγχου του διυλιστηρίου.

Ηταν μια πολύ όμορφη γιορτή με την κοπή της πίτας στο χώρο εργασίας που είχε διακοσμηθεί κατάλληλα με πολύ μεράκι από τους εργαζόμενους του Κέντρου, που καλωσόρισαν τον καινούριο χρόνο με το δικό τους τρόπο, χωρίς πολλές φαμφάρες με λαμπερά φώτα και πυροτεχνήματα, αλλά με ζεστή καρδιά και αγωνιστικές ευχές.

Οι εργαζόμενοι ευχήθηκαν ο καινούριος χρόνος να φέρει ειρήνη στον κόσμο, δουλιά στους άνεργους και συσπείρωση όλων των εργαζόμενων για να αντιμετωπίσουν με ενότητα και αγώνες τα μεγάλα προβλήματα που θα βρουν μπροστά τους. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές ευχήθηκαν έναν καλύτερο και δημιουργικό χρόνο για τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ