Πέμπτη 6 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ

Ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Στις 08.30 η ΕΤ3 θα μεταδώσει το ξένο ντοκιμαντέρ «Αποστολή στην Αρκτική». Σ' αυτό το επεισόδιο θα παρακολουθήσουμε τους ανθρώπους των πάγων. Για περισσότερα από 4.000 χρόνια οι κάτοικοι της Αρκτικής έζησαν σε αρμονία με το περιβάλλον. Σ' αυτή την παγωμένη περιοχή η επιβίωση εξαρτάται από τη βαθιά γνώση του φυσικού κόσμου. Σήμερα, η θέρμανση του πλανήτη απειλή την ίδια την φύση των κατοίκων. Οσο ο πάγος εξαφανίζεται, το ίδιο παθαίνει και η κουλτούρα των ανθρώπων που είναι φανερά συνδεδεμένη με αυτόν. Οι συνεχώς εναλλασσόμενες θερμοκρασίες έχουν κάνει δύσκολη ακόμη και την πρόβλεψη του αρκτικού κλίματος. Θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να προσαρμοστούν σε μια τόσο δραματική αλλαγή;

Στις 09.30 η ΕΤ3 στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ο θαυμαστός κόσμος της φύσης» θα μεταδώσει το επεισόδιο «Τρομακτική υπόγεια ζωή - τυφλοπόντικες, Ιαπωνία». Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε τι είναι οι τυφλοπόντικες ελάχιστα ξέρουμε για τον τρόπο ζωής τους. Με ειδικές κάμερες το συνεργείο του ΝΗΚ πλησιάζει και αποθανατίζει στιγμές από την καθημερινότητά τους. Από τις σφοδρές μάχες μεταξύ τους, μέχρι την τρελή δραπέτευσή τους κολυμπώντας αλλά και την ανατροφή ενός νεογέννητου.

Στις 19.00 η ΕΤ1 θα προβάλει το ξένο ντοκιμαντέρ γερμανικής παραγωγής «Νερό, το ανεξερεύνητο στοιχείο». Νερό - είναι απλά ένα υγρό ή κάτι πολύ περισσότερο; Νέες αναλύσεις πάνω σε αυτό της ζωτικής σημασίας έχουν προκαλέσει αίσθηση σε όλο τον κόσμο. Πολλοί ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι το νερό είναι ικανό να αποθηκεύει πληροφορίες από τις οποίες μπορούν να αντλήσουν σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα. Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τη «μνήμη» του νερού και προσπαθεί να ανακαλύψει ποιες είναι οι επιστημονικές εκπλήξεις μέσα από παγκόσμιες έρευνες σε αυτό το πεδίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ