Πέμπτη 6 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ»*

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ: «Ξεπέρασαν το ενάμισι εκατομμύριο οι χρεοκοπίες φυσικών προσώπων στις ΗΠΑ το 2010, σημειώνοντας άνοδο για έκτο συνεχόμενο χρόνο (...) τα εδώ και χρόνια υπερχρεωμένα αμερικανικά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς βιώνουν μηδενική αύξηση του εισοδήματός τους και στασιμότητα στην οικονομία» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ: «Σύμφωνα με το περιοδικό "Φορμπς", περίπου 20 τρισ. δολάρια είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες των υπεράκτιων φορολογικών παραδείσων. Και η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" εκτιμά πως το ένα τρίτο του παγκόσμιου πλούτου έχει φυγαδευθεί σε υπεράκτιες τράπεζες: "Σύμφωνα με μια συντηρητική εκτίμηση, το ένα τρίτο του παγκόσμιου πλούτου διατηρείται σε φορολογικούς παραδείσους, όπου πραγματοποιείται το 80% των διεθνών τραπεζικών συναλλαγών. Περισσότερα από τα μισά κεφάλαια των διεθνών χρηματιστηρίων "σταθμεύουν" εκεί σε κάποιο σημείο της διαδρομής τους". Σε αυτό το παιχνίδι είναι αναμεμειγμένες οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου (...) είναι αφάνταστη η επιρροή και η εξουσία που ασκούν τα αφορολόγητα πλούτη τους (...) κατέχουν πολλές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου, ασκούν επιρροή στις κεντρικές τράπεζες των χωρών, ελέγχουν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και "ενισχύουν" οικονομικά τους πολιτικούς, οι οποίοι ανοίγουν στους φορολογικούς νόμους "παραθυράκια" για να φυγαδεύσουν τα αφορολόγητα πλούτη τους» (από άρθρο στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ: «Το δεύτερο κρίσιμο στοιχείο για το 2011 είναι η αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος της φοροδιαφυγής. Οσο δεν αντιμετωπίζεται τόσο θα διευρύνονται οι άδικες "οριζόντιες" περικοπές και λύσεις, επί δικαίους και αδίκους αδιακρίτως. Γεγονός, που από τη μια ανατροφοδοτεί την κρίση και από την άλλη διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, υπονομεύοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Είναι σαν να ...επιδιώκουμε τις κοινωνικές εκρήξεις! Σαν να "ξυνόμαστε" στην "γκλίτσα του τσοπάνη"...» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ: «Το κράτος οφείλει να επανεξετάσει το σύστημα των διοδίων και να εξαρτά το αν μια κοινοπραξία μπορεί να τα εισπράττει από την πρόοδο των έργων της. Αλλιώς θα πολλαπλασιασθούν τα κρούσματα οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω ένα κλίμα ανομίας και ανεξέλεγκτης παραβατικότητας στη χώρα» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

* Από λαϊκό τραγούδι: «Της κοινωνίας η διαφορά, φέρνει στον κόσμο μεγάλη συμφορά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστροφές στον δασικό πλούτο και σε καλλιέργειες στην Αιγιάλεια (2023-07-25 00:00:00.0)
Αμβλυνση (2020-01-24 00:00:00.0)
Το ξεμασκάρεμα συνεχίζεται... (2015-08-28 00:00:00.0)
Απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για τον «Μορέα» (2013-09-07 00:00:00.0)
Νομοσχέδιο για κατασχέσεις μέσω τραπεζών (2013-06-11 00:00:00.0)
Ο ΚΑΥΓΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ (2011-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ