Πέμπτη 6 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ WIKILEAKS
Κατασκοπευτικός «πόλεμος» ... εταίρων

Η δημοσιοποίηση πληροφοριών από την ιστοσελίδα Wikileaks συνεχίζεται με αργότερο ρυθμό. Αν τα υπό δημοσιοποίηση έγγραφα είναι 250.000 όπως έχει αφεθεί να εννοηθεί, η διαδικασία αυτή θα πάρει πολλά χρόνια. Πέραν της δημοσιοποίησης κατ' επιλογή από διεθνή ΜΜΕ, γεγονός που συμβάλλει στη σύγχυση από την ...υπερπληροφόρηση, εκτός από τα «έγκριτα» αστικά ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάντζ, προχωρούν σε αντίστοιχες δημοσιοποιήσεις και άλλα Μέσα.

Οι πληροφορίες είναι σωρηδόν, αλλά αυτές που ξεχωρίζουν είναι όσες αφορούν την κατασκοπεία στην οποία συστηματικά επιδίδονται οι «εταίροι» στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

«Η γαλλική κατασκοπεία είναι τόσο εκτεταμένη που οι ζημίες που προκαλεί για τη γερμανική οικονομία, στο σύνολό τους, είναι σημαντικότερες από τις ζημίες που προκαλούν η Κίνα και η Ρωσία», σύμφωνα με διπλωματικά τηλεγραφήματα όπως αποκαλύφθηκαν από τη νορβηγική εφημερίδα «Aftenposten» που επίσης έχει στην κατοχή της τα διπλωματικά έγγραφα. «Η Γαλλία είναι η αυτοκρατορία του Κακού σε ό,τι αφορά την κλοπή τεχνολογίας και η Γερμανία το γνωρίζει», δήλωσε τον Οκτώβρη του 2009 ο Μπέρι Σμούτνι, γενικός διευθυντής της γερμανικής OHB Technology που δραστηριοποιείται στον τομέα των δορυφόρων.

Η OHB Technology έγινε γνωστή στο κοινό το Γενάρη 2010 όταν εξασφάλισε, εις βάρος της Astrium, θυγατρικής της EADS, συμβόλαιο για την κατασκευή δορυφόρων για το πρόγραμμα πλοήγησης Galileo, του μελλοντικού ευρωπαϊκού GPS.

Από την άλλη, κατασκοπευτικούς δορυφόρους με τεχνολογία αιχμής για άγνωστη χρήση αναπτύσσουν από κοινού οι ΗΠΑ και η Γερμανία υπό την κάλυψη δήθεν εμπορικών δραστηριοτήτων. Η αμερικανο-γερμανική συνεργασία στον τομέα αυτό έχει προκαλέσει την οργή της Γαλλίας, που προσπάθησε με κάθε μέσο να ματαιώσει το μυστικό πρόγραμμα με την ονομασία HiROS, δίχως ωστόσο να το καταφέρει σύμφωνα με την έκθεση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία που χρονολογείται το Φλεβάρη του 2009. Ο λόγος των προσπαθειών της Γαλλίας, απλός: Η προώθηση των δικών της συμφερόντων, καθώς ηγείται των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων στον τομέα αυτόν με τους γαλλικούς δορυφόρους Helios.

Το πρόγραμμα HiROS προβλέπει την κατασκευή απροσδιόριστου αριθμού δορυφόρων παρακολούθησης υψηλής ευκρίνειας, ικανών να διακρίνουν αντικείμενα 50 εκατοστών στην επιφάνεια της Γης από το Διάστημα και να στέλνουν ψηφιακές εικόνες στη Γη πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ