Πέμπτη 6 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Εισαγγελική δίωξη για κινητοποιήσεις στα διόδια

Την κλήση σε απολογία στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ για να καταργηθεί το χαράτσι των διοδίων
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ για να καταργηθεί το χαράτσι των διοδίων
Κλήσεις για προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Λάρισας Στ. Κωσταρέλου, στέλνονται αυτές τις μέρες σε αγωνιστές του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, επειδή συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων του Νομού Λάρισας που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Η κλήση σε απολογία, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο χαράτσι των διοδίων και την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, έρχεται να προστεθεί στα πολλά ανάλογα κρούσματα επιχείρησης τρομοκράτησης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, που πληθαίνουν συνεχώς.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος δε θα περάσει, σημειώνοντας πως «τέτοιες και ανάλογες προσπάθειες καταστολής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων θα πέσουν στο κενό».

Ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Θεωρούμε απαράδεκτη και καταγγέλλουμε την ενέργεια του εισαγγελέα Λάρισας. Δε γνωρίζουμε και δεν έχει σημασία αν αυτή η ενέργεια είναι πρωτοβουλία του συγκεκριμένου κ. εισαγγελέα ή γίνεται κατόπιν άνωθεν εντολής. Οπως και να 'χει, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια εκφοβισμού αγωνιστών, τρομοκράτησης και χτυπήματος του λαϊκού κινήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του εισαγγελέα Λάρισας έρχεται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο λαό, με τη στήριξη της τρόικας και της ΕΕ. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν ανάλογα κρούσματα που στρέφονται ευθέως ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Αυτή τη βία έχουν κατά νου η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί που στηρίζουν το σημερινό σύστημα και θέλουν να προλάβουν την εκδήλωση της οργανωμένης λαϊκής αμφισβήτησης. Θέλουν το λαό και τη νεολαία υποταγμένους, γι' αυτό και ενισχύουν συνεχώς το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο με τρομονόμους, ευρωτρομονόμους, θεωρώντας "τρομοκρατία" τις κινητοποιήσεις και τους λαϊκούς αγώνες. Ενισχύουν συνεχώς τους μηχανισμούς καταστολής των διαδηλώσεων, δεν αφήνουν απεργία που να μην κηρύξουν παράνομη, σέρνουν στα δικαστήρια εργάτες, αγρότες, μαθητές που αγωνίζονται.

Είναι βέβαιο ότι τέτοιες και ανάλογες προσπάθειες καταστολής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων θα πέσουν στο κενό. Θα τις σαρώσει η ίδια η ορμή του οργανωμένου, περιφρουρημένου λαϊκού κινήματος που γνωρίζει γιατί και πώς διεκδικεί, έχει συναίσθηση της δύναμής του και κυρίως καθαρό το στόχο και το σκοπό της πάλης του. Θα τις σαρώσει η εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη, η οργάνωση των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων μέσα στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες.

Θα τις εκμηδενίσει το δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, το στέριωμα της λαϊκής συμμαχίας που ανοίγει το δρόμο για μια άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας που σκοπό της έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ