Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αύριο η σύσκεψη της ΠΑΣΥ

Αύριο Κυριακή, στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), όπου θα συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, η οργάνωση του αγώνα τους και ο συντονισμός της δράσης με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους - μικροεπιχειρηματίες, τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.

Η χρονιά που έφυγε, άφησε στη μικρομεσαία αγροτιά πολλά και οξυμένα προβλήματα, τα οποία θα είναι περισσότερα το 2011, ως αποτέλεσμα της ΚΑΠ και γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και εντείνονται λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Στο νέο χρόνο που ξεκίνησε οι μικρομεσαίοι αγρότες θα δουν τις εμπορικές τιμές των προϊόντων τους να μειώνονται, τις επιδοτήσεις να «ψαλιδίζονται» ή και να κόβονται εντελώς, το, ήδη, υψηλό κόστος παραγωγής ν' ανεβαίνει κι άλλο, με αποτέλεσμα το, έτσι κι αλλιώς, πενιχρό το εισόδημά τους να υποστεί περαιτέρω συρρίκνωση. Βεβαίως, οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να σηκώσουν και όλα τα άλλα βάρη που επιβάλλουν κυβέρνηση - τρόικα στα λαϊκά στρώματα.

Η ΠΑΣΥ, υπογραμμίζει, ότι η προοπτική σωτηρίας από το ξεκλήρισμα κι ενός καλύτερου μέλλοντος βρίσκεται στην πρόταση για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα συντελείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας από τη λαϊκή εξουσία, θα στηρίζεται στις κρατικές καθετοποιημένες αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, για να εξασφαλίζει καλό εισόδημα στους αγρότες - παραγωγούς και ποιοτικά, υγιεινά και φτηνά προϊόντα για την τροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ