Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΕΛΟΣ

ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ: «Πριν από τις γιορτές ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε μειώσεις στις τιμές εκατοντάδων προϊόντων, αλλά η αύξηση του ΦΠΑ και μόνο προκάλεσε ήδη νέο γύρο ανατιμήσεων. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, αλλά αυτή η κατάσταση αποκλείεται να βγει σε καλό...» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ: «Σε κοινωνικές ταραχές, γεωπολιτικές συγκρούσεις, περισσότερη πείνα στις φτωχές χώρες και εκτόξευση του πληθωρισμού σε διεθνές επίπεδο, απειλεί να οδηγήσει η αλματώδης αύξηση της τιμής των τροφίμων, όπως προειδοποιεί η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) (...) "μπαίνουμε σε επικίνδυνες περιοχές" είπε ο κορυφαίος οικονομολόγος του FAO Αμπτολρεζά Αμπασιάν. Δεν χρειάζεται κανείς μαντικές ικανότητες για να προβλέψει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα εξεγερθούν όταν η μέση παγκόσμια τιμή του σιταριού διπλασιάζεται σε έξι μήνες (...) ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνκγ προέτρεψε τους πολίτες να φυτεύουν τρόφιμα στον κήπο τους» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: «Για να εξασφαλισθεί η έξοδος από την κρίση θέλει κινητοποίηση ευρύτερων δυνάμεων, συμμετοχή των πολιτών και λύσεις όχι απλώς πολιτικές, αλλά επί της ουσίας πατριωτικές. Και οι πατριωτικές λύσεις προϋποθέτουν κοινωνική συμφωνία εθνικού επιπέδου, η οποία δεν μπορεί να επέλθει χωρίς αναγνώριση και συνειδητοποίηση της έντασης του προβλήματος και των κινδύνων που απειλούν τη χώρα (...) Τώρα, λοιπόν, το ταχύτερο, προτού μας πνίξουν τα προβλήματα και μας καταβάλουν οι εντάσεις, ας αποδοθεί το πρόβλημα ολόκληρο, ας αναδειχθεί η σκληρή πραγματικότητα, όσο σοκαριστική και αν είναι. Είναι υποχρέωση αυτή της πολιτικής απέναντι στους πολίτες και ευκαιρία εξόδου από την κρίση. Κακά τα ψέματα, για να κερδηθεί τούτος ο πόλεμος πρέπει να συμμετάσχουν όλοι, χωρίς αποκλεισμούς. Ωστε οι ικανότεροι, οι εμπειρότεροι και οι αποτελεσματικότεροι να αναδειχθούν και να αναλάβουν δράση» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ/ ηλεκτρονική έκδοση).

ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΟΙ: «Η πρόταση για την ανάθεση της συλλογής φόρων σε ιδιωτικές εταιρείες αξίζει να μελετηθεί σοβαρά. Ηδη χώρες όπως η Ιταλία το έχουν δοκιμάσει με σχετική επιτυχία. Εν πάση περιπτώσει, ο ελληνικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός έχει φτάσει σε τέτοια χάλια που λίγα έχει να χάσει το κράτος δοκιμάζοντας μια νέα μέθοδο. Θα μπορούσε μάλιστα να αρχίσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να διαπιστώσουν οι αρμόδιοι κατά πόσον μπορεί να λειτουργήσει αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και εξαλείφοντας το εκτεταμένο φαινόμενο της διαφθοράς» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ