Σάββατο 8 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΜΕΞΙΚΟ
Το αίμα κυλάει στα σύνορα

Το τείχος της ντροπής στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού
Το τείχος της ντροπής στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Ενας ακόμη οικονομικός πρόσφυγας, το μυριοστό θύμα του ακήρυχτου πολέμου στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, έπεσε νεκρός. Οχι χαμένος κάπου στην έρημο, ούτε από συμπλοκές, ούτε από την πείνα και τη δίψα, που είναι οι συνήθεις «θανατηφόρες» διαδρομές των μεταναστών, αλλά από πυρά συνοριακού φρουρού.

Ο Ράμσες Μπαρόν, μόλις 17 χρόνων, βρέθηκε νεκρός έξω από ένα νοσοκομείο στην πόλη Νογκάλες της πολιτείας Σονόρα του Μεξικού με ένα τραύμα από σφαίρα συνοριακού φρουρού των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία επικαλούμενη μάρτυρες. Τρεις άνδρες άφησαν τη σορό του Μπαρόν στο νοσοκομείο. Ο 17χρονος «εγκλημάτησε» αφού προσπάθησε να περάσει τα σύνορα, νύχτα, σκαρφαλώνοντας σε ένα ψηλό φράχτη, που χωρίζει τις δύο ομώνυμες πόλεις Νογκάλες, η μία από την πλευρά του Μεξικού και η άλλη από την πλευρά της πολιτείας της Αριζόνα.

«Καθώς σκαρφάλωνε στο φράχτη, ένας πράκτορας της συνοριακής περιπόλου τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος από τη μεξικανική πλευρά», αναφέρεται στη δήλωση των μεξικανικών αρχών.

Εννοείται ότι για τις αμερικανικές αρχές προηγήθηκε «επεισόδιο» και ότι δεν ξέρουν τίποτε. Οπως πάντα εξάλλου.

Ο Μανουέλ Τζόνσον, ειδικός πράκτορας του FBI, που ηγείται των ερευνών, διαστρέβλωσε ακόμη περισσότερο το επεισόδιο δηλώνοντας ότι «πράκτορες της συνοριακής περιπόλου επιχειρούσαν να συλλάβουν φερόμενους ως λαθρεμπόρους ναρκωτικών, όταν παρευρισκόμενοι άρχισαν να τους πετούν πέτρες. Αποκρίθηκε εξαπολύοντας μία βολή εναντίον ενός από εκείνους που φέρεται να πετούσαν πέτρες»!!! Ξέρουμε συνεπώς από τώρα σε ποια συμπεράσματα θα καταλήξει η έρευνα του FBI.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ