Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων

Πρόταση για 24ωρη απεργία στις 20 Γενάρη, από την Παναττική Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων ΟΤΑ

Παρέμβαση πραγματοποίησαν χθες το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αμαρουσίου, απαιτώντας να μην γίνουν οι 350 απολύσεις συμβασιούχων, οι οποίες αποτελούν μόλις την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι συμβαίνει στην Τοπική Διοίκηση αυτήν την περίοδο στο πλαίσιο εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Συγκεκριμένα, στο Δήμο θα ξεκίναγαν χθες οι σταδιακές απολύσεις περίπου 350 συμβασιούχων. Το Συνδικάτο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παρεμβαίνοντας απαίτησαν: Να μη γίνουν οι απολύσεις, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο εκπρόσωπος του δήμου δεσμεύθηκε να μη γίνει καμία απόλυση μέχρι και την άλλη βδομάδα όταν και θα συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Οι ταξικές δυνάμεις επανέλαβαν την απαίτηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και κάλεσαν σε απειθαρχία στους αντεργατικούς νόμους που στερούν το δικαίωμα στη δουλειά. Το Συνδικάτο σήμερα και στη συνέχεια θα δώσει συνέχεια στη δράση του για το ίδιο ζήτημα.

Τον κίνδυνο της απόλυσης αντιμετωπίζουν και 72 εργαζόμενοι (συμβασιούχοι ορισμένου και αορίστου χρόνου) σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου και επιπλέον είναι απλήρωτοι μέχρι και πέντε μήνες. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντιλαϊκού Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, η Δημοτική Επιχείρηση κλείνει χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τους εργαζόμενους.

Κάλεσμα σε 24ωρη απεργία

Να πάρουν απόφαση για 24ωρη απεργία στις 20 του Γενάρη καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα σε όλες τις βαθμίδες της Τοπικής Διοίκησης, με ανακοίνωσή της, η Παναττική Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων ΟΤΑ. Αίτημα της απεργίας να είναι η μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σημειωθεί ότι στις 20 Γενάρη συζητιέται στον Αρειο Πάγο σχετικό ζήτημα με τη μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Στην ανακοίνωσή της η Παναττική Συντονιστική σημειώνει ότι υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μαζί με το ΣΥΝ συνδιαμόρφωσαν κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 το καθεστώς ομηρίας. Σήμερα οι δήμαρχοι και των τριών πολιτικών δυνάμεων αντί να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους, τους στέλνουν στα δικαστήρια, σημειώνει η Παναττική Συντονιστική και προσθέτει: «Ο δρόμος των δικαστηρίων, αποσπασμένος και μάλιστα συνειδητά από τη μαζική συνδικαλιστική και πολιτική πάλη, είναι αδιέξοδος (...) η εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα κι όχι νομικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ