Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
Να λειτουργήσουν τώρα τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης

Από πρόσφατες κινητοποιήσεις για τα αθλητικά σχολεία και τα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης
Από πρόσφατες κινητοποιήσεις για τα αθλητικά σχολεία και τα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης
Την εδώ και τώρα λειτουργία των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) στα σχολεία της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου απαιτεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Βόρειου Εβρου. Την Παρασκευή, 14 Γενάρη, προγραμματίζει επισκέψεις στα σχολεία και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στο Β. Εβρο καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας, που με τις μεθοδεύσεις τους οδηγούν τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης σε κατάργηση. Οπως σημειώνει, σταμάτησε η λειτουργία πολλών ΤΑΔ σε όλη τη χώρα, επειδή το Υπουργείο δε διόρισε αναπληρωτές καθηγητές Φυσικής Αγωγής και δεν εξασφάλισε τη μεταφορά των μαθητών για τους χώρους άθλησής τους.

«Στην ουσία, η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα την κρίση για να χτυπήσει τα δικαιώματα της νέας γενιάς και στον αθλητισμό», σημειώνει και καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς «να μην αποδεχτούν την υποβάθμιση ακόμα παραπέρα της αθλητικής παιδείας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα σχολεία της υπαίθρου και να απαιτήσουν να στελεχωθούν ΑΜΕΣΑ με εκπαιδευτικούς και να λειτουργήσουν ΤΩΡΑ τα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ