Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αρχή του σχολείου της «αγοράς» με ... συγχωνεύσεις

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς με τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις, την Παρασκευή 14 Γενάρη, να πουν «όχι στο "καλλικρατικό" σχολείο» που διαμορφώνεται

Κινητοποιήσεις πλήρους αντίθεσης στο «καλλικρατικό» σχολείο της «αγοράς» είναι οι μαζικές συγκεντρώσεις που καλεί την Παρασκευή 14 Γενάρη η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας, ενώ στις άλλες πόλεις της χώρας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών από Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά - Ιθάκη θα πραγματοποιήσουν την κινητοποίηση της Παρασκευής από κοινού με ταξικά σωματεία, αντιπροσωπείες του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ στις 12.30 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα (Ακτή Δυμαίων).

Στο σχεδιασμό του σχολείου της «αγοράς» εντάσσονται και οι συγχωνεύσεις σχολείων, που μέχρι τώρα γίνονται καταρχήν σε σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών. Η νέα διοικητική δομή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προωθεί το υπουργείο είναι απόλυτα «δεμένη» με το «νέο» σχολείο κι ας φαίνεται ότι πρόκειται μόνο για διοικητική αναδιάταξη.

Το υπουργείο Παιδείας για να διαμορφώσει τα σχολεία πολλών ταχυτήτων θα επιδιώξει να «μοιράσει» διαφορετικά τα σχολεία. Τα «ανταγωνιστικά» σχολεία (π.χ. σχολεία που θα συνδέονται περισσότερο με τις επιχειρήσεις και τους χορηγούς ή έχουν εκπαιδευτικούς που «καινοτομούν» για τη «σύνδεση» με την «αγορά») θα αποκτήσουν άλλη «δυναμικότητα» και θα επιβραβεύονται. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι το υπουργείο με την αυτοαξιολόγηση, αλλά και τα σχέδια για τη διοικητική δομή της εκπαίδευσης «αυτονομεί» τη σχολική μονάδα, η οποία - προοπτικά - θα είναι υπεύθυνη για τα έσοδα και τα έξοδά της, είτε αυτά προέρχονται απ' τον προϋπολογισμό, το δήμο (μέσω φόρων) ή τους χορηγούς, αλλά και απευθείας απ' τους γονείς, με το πρόσχημα της «βοήθειας». Επίσης, μέσα απ' το σχολείο της «αγοράς» με τα διαφοροποιημένα προγράμματα και τα πολλά μαθήματα «επιλογής» θα αυξηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αφού θα προσληφθούν καθηγητές ειδικοτήτων για λίγες ώρες, οι οποίοι δε θα συμπληρώνουν το ωράριό τους σε ένα σχολείο και θα «τρέχουν» από σχολείο σε σχολείο.

Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ «απομονώνουν» τις συγχωνεύσεις, αφού λίγο ή πολύ έχουν «συνδιαμορφώσει» τα σχέδια για το σχολείο της «αγοράς», συνεπώς η «αντίδρασή» τους δεν είναι τίποτα άλλο από ...δυναμικός διάλογος με την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν σε δίωρη στάση εργασίας τη μέρα των κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι στις συγχωνεύσεις, καμία μετακίνηση μαθητή» (2024-08-20 00:00:00.0)
Ερχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων (2014-05-16 00:00:00.0)
Συγχωνεύουν τμήματα, καταργούν οργανικές θέσεις (2013-04-06 00:00:00.0)
Απαίτησαν διορισμούς και χρηματοδότηση (2012-11-22 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια σε συγχωνεύσεις και ελλείψεις (2012-11-10 00:00:00.0)
Καταστρέφουν τη μόρφωση (2011-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ