Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Κόντρα στη σκιά του φόβου

Με το φόβο για έκτροπα και επεισόδια να ρίχνει τη βαριά σκιά διεξάγεται σήμερα το πρώτο ματς της φετινής σεζόν μεταξύ των «αιωνίων», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Α1 (21.00, ΕΤ1) οι «πράσινοι» θα φιλοξενήσουν τους «ερυθρόλευκους», στον αγώνα που θα σπάσει τη συγκατοίκηση στο ρετιρέ της βαθμολογίας και θα κρίνει (εκτός απροόπτου) ποιος θα οδηγήσει την κούρσα του πρωταθλήματος μέχρι το επόμενο ραντεβού των δυο αντιπάλων. Εκτός όμως από τη βαθμολογική ο αγώνας έχει και την ψυχολογική του σημασία για το ποιος θα πάρει τον ...αέρα του αντιπάλου του για τη συνέχεια.

Πάντως, τα όσα έγιναν πέρσι στον τέταρτο τελικό της Α1 στο ΣΕΦ (που διεκόπη), η μεταγραφή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό, η ένταση μεταξύ Φώτση και Τεόντοσιτς το καλοκαίρι στο φιλικό αγώνα Ελλάδας - Σερβίας, είναι γεγονότα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το σημερινό παιχνίδι, το οποίο και αυτό θα διεξαχθεί κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν πολεμική επιχείρηση.

Στον αγωνιστικό τομέα και οι δυο αντίπαλοι δηλώνουν πανέτοιμοι για το παιχνίδι, με τους δυο τεχνικούς των ομάδων και κουμπάρους, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ιβκοβιτς (που για πρώτη φορά κοντράρονται από τους πάγκους των «αιωνίων»), να συμφωνούν ότι τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Στον Ολυμπιακό αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κέσελ.

Αν και το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ μονοπωλεί το ενδιαφέρον εντούτοις το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά παιχνίδια. Από αυτά ξεχωρίζουν η αναμέτρηση του Κολοσσού Ρόδου με τον ΠΑΟΚ (17.00) και η αντίστοιχη της Καβάλας με τον Πανελλήνιο (17.00). Το παιχνίδι της ΑΕΚ με το Μαρούσι αναβλήθηκε (για τις 19 Γενάρη με απόφαση του ΕΣΑΚΕ) μετά την αδυναμία της Ενωσης να βρει γήπεδο αφού μετά την... έξωση από το Ελληνικό από την εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» δεν επήλθε συμφωνία με τον Δήμο Αιγάλεω για τη χρησιμοποιηση του κλειστού. Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Αρης - Πανιώνιος (17.00, ΝΟVA), Ηρακλής - Ικαρος Καλιθέας (17.00), Περιστέρι - Ηλυσιακός (17.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ